Αυτό που έλειπε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ξεκάθαρα το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα "εμπόδια" και να επικρατήσει στον τελικό του Κάρλος Αλκαράθ, κατακτώντας το "Golden Slam".

Έστειλε μήνυμα στα ελληνικά ο Τζόκοβιτς μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Έγραψε τη δική του ιστορία στο Παρίσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και έγινε ο δεύτερος στην ιστορία που ολοκληρώνει με το Golden Slam το απόλυτο σε κατακτήσεις.

Η χαρά και η συγκίνηση του ήταν απερίγραπτη, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μπόρεσε να κάνει κάτι που έμοιαζε... ακατόρθωτο. Όχι λόγω δυνατοτήτων, αλλά λόγω του τραυματισμού που αντιμετώπιζε στο γόνατο και τον έκανε ανά διαστήματα να υποφέρει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37824z5mcrd)
Πέρασε στα προημιτελικά τον Στέφανο Τσιτσιπά με πολλές ενοχλήσεις μιας και αναγκάστηκε να καλέσει τουλάχιστον δύο φορές ιατρικό τάιμ άουτ. Στη συνέχεια βρήκε μπροστά του τον Λορέντζο Μουζέτι και για το φινάλε άφησε το νέο "θαύμα" του τένις που ακούει στο όνομα, Κάρλος Αλκαράθ.

Η νίκη του στον τελικό ήταν απίστευτη με 7-6, 7-6 και στο τέλος έκανε δηλώσεις. Στις οποίες μάλιστα έστειλε το δικό του μήνυμα στα ελληνικά, μιλώντας άπταιστα τη γλώσσα με το χαρακτηριστικό "Γεια σου φίλε, ευχαριστώ" και ένα "I Love Greece" για... φινάλε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38at5lv2955)