Έχει ακούσει πολλά ανά διαστήματα, αλλά σίγουρα ο Τόμας Γουόκαπ έδωσε και την ψυχή του για την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η "επίσημη αγαπημένη" μπορεί να ηττήθηκε από την Γερμανία αλλά ό,τι κατάφερε στην Ολυμπιάδα είναι η αρχή για κάτι καινούργιο.

Το σύνθημα του Γουόκαπ για καινούργια αρχή μετά τον αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ήταν εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση για ένα ημίχρονο κόντρα στη Γερμανία. Στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις επιθετικά και αυτό την έκανε να μείνει πίσω στο σκορ και να ηττηθεί τελικά από τα "πάντσερ" στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένας αποκλεισμός σίγουρα δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά ο Τόμας Γουόκαπ έδωσε το σύνθημα πως ό,τι συνέβη φέτος πρέπει να είναι η αρχή για κάτι καινούργιο μιας και η Ελλάδα έκανε πολλά βήματα προόδου αυτό το καλοκαίρι.

"Είναι δύσκολο να πεις πως είναι επιτυχημένο ταξίδι. Κάναμε μεγάλα βήματα αυτό το καλοκαίρι. Δείξαμε χαρακτήρα, είχαμε ενέργεια. Δύσκολο να πω κάτι θετικό τώρα, είμαι περήφανος που ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας και των όσων πετύχαμε αυτό το καλοκαίρι.

Υπήρχαν πολλά λάθη. Είναι καλή ομάδα, ξέρουν πως να παίζουν μαζί. Είναι μαζί καιρό, έχουν καλό προπονητή. Σε τέτοια κρίσιμα ματς μετράνε οι λεπτομέρειες.

Αυτό που πετύχαμε αυτό το καλοκαίρι, αυτό που κάναμε με την Αυστραλία είναι η αρχή κάτι νέου. Υπάρχει ένα όμορφο συναίσθημα στα αποδυτήρια. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι καλύτερο. Είναι η αρχή κάτι νέου και είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι του".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38rjjcnqo0h)