Ένας από τους λόγους που η Γερμανία έφτασε στην κορυφή του κόσμου το 2023 με την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ ήταν ο Γκόρντον Χέρμπερτ. Ο προπονητής των "πάντσερ" μετά το τέλος του προημιτελικού των Ολυμπιακών Αγώνων κόντρα στην Ελλάδα παραδέχθηκε τη σπουδαία δουλειά των Βασίλη Σπανούλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εξύμνησε Αντετοκούνμπο και Σπανούλη ο Χέρμπερτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ δυσκόλεψε όσο μπόρεσε τη Γερμανία στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 αλλά δεν κατάφερε να την αφήσει εκτός διοργάνωσης. Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά του Γκόρντον Χέρμπερτ που οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Ο  προπονητής των "πάντσερ" ήταν από τους βασικούς λόγους που η Γερμανία είναι πλέον Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς κόντρα στην Ελλάδα παραδέχθηκε τη δουλειά του Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και του "Kill Bill".

"Νομίζω ότι ο κόουτς Σπανούλης έκανε σπουδαία δουλειά. Αμυντικά είναι δυνατοί. Δεν θέλω να τους συγκρίνω με πριν δύο χρόνια. Αμυντικά παίζουν δυνατά και προφανώς έχουν και τον Superman (σ.σ τον Αντετοκούνμπο).

Όχι. Περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι. Ήταν στο γκρουπ του θανάτου και είχαν τρία ντέρμπι όπου έπαιξαν σκληρά. Περιμέναμε τέτοιο παιχνίδι. Στα προημιτελικά ο καθένας μπορεί να νικήσει. Παίρνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εκεί εστιάζουμε. Παίζουμε σε δύο μέρες και θα δούμε τι θα γίνει".