Ο Ευάγγελος Δουδέσης έγινε ο τρίτος Έλληνας προπονητής στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που πέρασε σε ημιτελικά ομαδικού σπορ, αφού η Ολλανδία νίκησε στο δεύτερο προημιτελικό του τουρνουά πόλο Γυναικών την Ιταλία, 11-8, και προκρίθηκε με σχετικά εύκολη επικράτηση -ειδικά για τις εξ ορισμού δυσκολίες που είχε το παιχνίδι- στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. 

Ο Κούλης Ιωσηφίδης έγινε ο πρώτος, με την εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών το 2004, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος, ο δεύτερος, το 2021 με την εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών. Η Αλεξία Καμμένου αναμένεται, εφόσον η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών περάσει την Αυστραλία στον τρίτο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης (6/8-20:00). 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια σπουδαία κόντρα


Η Ολλανδία θα παίξει με την Ισπανία στον ημιτελικό, αφού η "ρόχα" καθάρισε εύκολα τον Καναδά στο πρώτο ματς της ημέρας, 18-8. Το πρώτο ζευγάρι της 8ης Αυγούστου αποτελεί και τη μεγαλύτερη κόντρα του πόλο σε αυτόν τον ολυμπιακό κύκλο. Η Ισπανία νίκησε την Ολλανδία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2022, με τις "οράνιε" να απαντούν με δύο νίκες σε τελικούς, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2023 και του Ευρωπαϊκού το 2024. 

Οι Ολλανδές είχαν δυσμενή παράδοση απέναντι στην Ισπανία, ειδικά τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Ωστόσο, ειδικά την εποχή Δουδέση, δηλαδή από το 2022 και έπειτα, εξισορρόπησαν. 

Ο τέταρτος προημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 21:35, όταν η Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, που βρίσκονται στο δρόμο για το τέταρτο διαδοχικό ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο.