Η ΑΕΚ αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Ίντερ Εσκάλδες όπου έγινε μεγάλος... ντρόρος για το πρώτο ματς και για τον τρόπο που το 4-0 έγινε... 4-3, "καθάρισε" άνετα την πρόκριση στην Ανδόρα δείχνοντας σημάδια βελτίωσης. Κυρίως αμυντικά. Επόμενη... στάση για την "Ένωση" ήταν η Αρμενία, για το πρώτο παιχνίδι με τη Νόα στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ βρήκε στον δρόμο της ομάδα από την Αρμενία και ήθελε να ξεκινήσει την... παράδοση της με θετικό πρόσημο! Αν και προηγήθηκε με γκολ του σεληνιασμένου Λιβάι Γκαρσία που έχει φτάσει ήδη τα πέντε τέρματα σε τρείς αγώνες, είδε τη Νόα να φέρνει... τούμπα το ματς και να παίρνει τη νίκη με 3-1. Το θέμα είναι πως έγινε αυτή η ανατροπή...

Οι "κιτρινόμαυροι" βίωσαν κάτι απίστευτο στο "Mika Stadium" αφού αρχικά ισοφαρίστηκαν από λάθος πάσα του Στρακόσα στην προσπάθεια του για build up την οποία εκμεταλλεύτηκε και μετουσίωσε σε γκολ ο Πίνσον και στη συνέχεια βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το πιο τρελό σενάριο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς! Με βολέ του τερματοφύλακα της Νόα, Τσαντσάρεβιτς με την... συνδρομή του αέρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d391f9sv7eoh)
Ο Στρακόσα σοκαρισμένος είδε τη μπάλα του να καταλήγει στα δίχτυα, ενώ το κερασάκι στην... τούρτα ήρθε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντι Γκρεγκόριο και κάπως έτσι η Νόα πανηγύρισε την  μεγαλύτερηνίκη της ιστορίας της και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που έμοιαζε να μην έχει καθαρό μυαλό να καλείται και να "τρέχει" να κάνει την ανατροπή στην OPAP Arena για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Ο Ερίκ Λαμέλα και ο Ρομπέρτο Περέιρα πραγματοποίησαν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα σ' ένα παιχνίδι που εμφανίστηκαν ξανά τα κακώς κείμενα για την ΑΕΚ τα οποία ψάχνει το αντίδοτο να "ξορκίσει"!

Ο "καυτός" Γκαρσία σκόραρε σκόραρε για το 0-1 της ΑΕΚ και πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο φετινό Conference League

Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν στα πρώτα λεπτά να βρουν τα πατήματα τους και τον τρόπο να προσαρμοστούν στον αρκετό αέρα που υπήρχε και επηρέαζε σε αρκετές περιπτώσεις τις προσπάθειες τους. Η Νόα είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που σημείωσε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 8ο λεπτό μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Μουκουντί ο οποίος από την καρδιά της περιοχής επιχείρησε γυριστή κεφαλιά η οποία πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38ywrmj3f9l)

Το ματς ήταν κλειστό, η "Ενωση" πίεζε ψηλά με τους Γκαρσία και Λιούμπισιτς, ενώ παράλληλα έκλεινε καλά τους χώρους και δεν δεχόταν φάσεις. Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο ανέβαζε η ΑΕΚ τις γραμμές της, κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα και επέβαλλε τον ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο. Ο σεληνιασμένος Λιβάι Γκαρσία αν και είδει την κεφαλιά του να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ στο 22ο λεπτό, μετά από μια ακόμη ιδανική εκτέλεση του Γκατσίνοβιτς λίγα δευτερόλεπτα μετά, εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Τσαντσάρεβιτς και με φοβερή καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38z7lhw55mx)

O Πίνσον "τιμώρησε" το λάθος του Στρακόσα και ισοφάρισε σε 1-1 για τη Νόα

Και ενώ η ΑΕΚ είχε τα ηνία του παιχνιδιού και δεν είχε απειληθεί από τη Νόα, στην προσπάθεια του build up, ο Στρακόσα έκανε καταστροφικό όπως αποδείχθηκε λάθος καθώς έδωσε τη μπάλα στον Πινσόν, Βίντα και Σιμάνσκι δεν κατάφεραν να τον περιορίσουν και ο ίδιος παίκτης με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τη Νόα από το... πουθενά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38zdfjyn5o9)

 

Έγινε κι αυτό - Η Νόα προηγήθηκε με 2-1 με απευθείας βολέ του τερματοφύλακα της

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν ήταν ιδανικός, το παιχνίδι είχε αρκετές διακοπές και όλο αυτό δυσκόλευε το έργο της ΑΕΚ να επιβάλλει όπως ήθελε την κυριαρχία της και να παίξει το δικό της ποδόσφαιρο. Σο 67ο λεπτό έγινε το... αδιανόητο. Η Νόα έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ με 2-1, όμως σημασία έχει το πως έγινε. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Τσαντσάρεβιτς έκανε βολέ από τα 80 μέτρα και η μπάλα έκανε ένα γκελ στο χορτάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Στρακόσα που δεν μπορούσε να πιστέψει το τι έχει συμβεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d390is2notg1)


"Κυνήγησε" την ισοφάριση η ΑΕΚ, το γκολ ήρθε τελικά από τη Νόα στο 90+8' για το 3-1

Οι φιλοξενούμενοι που προσπαθούσαν να "συνέλθουν" από το σοκ, ανέβασαν στροφές με στόχο να βρουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και να φέρουν στα ίσα το ματς. Είχαν ευκαιρία στο 76' με τον Κοϊτά που σούταρε σε δυο περιπτώσεις, ενώ στο 80' η Νόα... απάντησε με τον Γκρεγκόριο που δοκίμασε ψαλιδάκι το οποίο μπλόκαρε ο Στρακόσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d390uxwewddt)

Η συγκέντρωση της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο έμοιαζε να έχει χαθεί. Ήταν απρόσεκτη κυρίως στην μεσαία γραμμή, ενώ επιθετικά ήταν... φλύαρη. Από την άλλη, η Νόα που είχε ξεκάθαρα την αυτοπεποίθηση με το μέρος της μετά το γκολ και δεν σταμάτησε να σφυροκοπά τα καρέ των φιλοξενούμενων οι οποίοι αν και προσπάθησαν να απειλήσουν επιθετικά τα... χάλαγαν στην τελική ενέργεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39115obw6fl)

Στα 7 λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να "κυνηγήσει" το γκολ της ισοφάρισης. Αντ' αυτού ο... στόχος του 2-2 κατέληξε να γίνει 3-1 υπέρ των γηπεδούχων. Ο επίλογος μιας ήττας που "πόνεσε" αρκετά ήρθε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν και ο Ντι Γκρεγκόριο έπιασε στον... ύπνο την άμυνα της "Ένωσης" βγήκε σε τετ-α-τετ και αν αρχικά νικήθηκε από τον Στρακόσα στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d391764dg5k9)


ΝΟΑ:
Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Μίλκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος (Χαμπαρντζουμιάν), Γκάμπος (46' Γκρεγκόριο), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πινσόν (78 Μουραντιάν), Άιας (46' Αβανεσιάν), Φερέιρα (89' Πετροσιάν)

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72' Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68' Περέιρα), Ελίασον (78' Άμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (68' Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (68' Κοϊτά), Γκαρσία

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d391jyr0v5zt)