Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει τη Μάλμε με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του έδινε πλεονέκτημα πρόκρισης για τα Playoffs του Champions League. Η κλήρωση ήταν στα μέτρα του και οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ονειρεύονται την είσοδο στο νέο League Stage της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν στο 28ο λεπτό, αλλά ο "Δικέφαλος του Βορρά" ισοφάρισε πριν το ημίχρονο. Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται μέσα σε εννιά λεπτά από δύο στημένες φάσεις.

Καλύτερη η Μάλμε - Βρήκε γκολ από το πουθενά ο ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μάλμε να μπαίνει πολύ δυνατά και να απειλεί δύο φορές σε ισάριθμα λεπτά την εστίας του Κοτάρσκι. Οι γηπεδούχοι στα πρώτα 20" δευτερόλεπτα του αγώνα σε σέντρα του Λάρσεν, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ένα λάθος της άμυνας έφερε τον Νανάσι σε απόσταση βολής αλλά αστόχησε.

Η Μάλμε συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, με τον τερματοφύλακα του "Δικεφάλου του Βορρά" να χρειάζεται ξανά στο 13ο λεπτό, αποκρούοντας το πλασέ που έκανε στην κίνηση ο Τελίν σχεδόν αμαρκάριστος.

Μια του κλέφτη δύο κλέφτη, τελικά δεν γλίτωσε το γκολ ο ΠΑΟΚ, με την Μάλμε να εκμεταλλεύεται ένα κόρνερ στο 28ο λεπτό. Ο Γιάνσον κέρδισε όλους τους αντιπάλους του στον αέρα και με εντυπωσιακή κεφαλιά μετά από ασίστ του Νανάσι έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Έπρεπε να δεχθεί τέρμα για να αναθαρρήσουν οι φιλοξενούμενοι, που έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Ζίφκοβιτς να κάνει ωραία τη σέντρα αλλά ο Τάισον με προβολή από τη μικρή περιοχή δε βρήκε τελικά εστία.

Η πίεση του "Δικεφάλου του Βορρά" συνεχίστηκε επιβραβεύτηκε στο 42ο λεπτό, με τον Τάισον να σκοράρει σε μία περίεργη ομολογουμένως φάση μιας και υπήρξαν αρκετές κόντρες. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά το VAR το μέτρησε με το 1-1 να είναι το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Σημαντικές διαδοχικές ευκαιρίες για ΠΑΟΚ και Μάλμε για το δεύτερο γκολ

Τα πράγματα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν... replay από το πρώτο, με την Μάλμε στο 48ο λεπτό να χάνει φοβερή ευκαιρία για το 2-1, αλλά το σουτ του Γιάνσον "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με τον Μπράντον Τόμας να χάνει τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την πολύ έξυπνη πάσα του Οζντόεφ μιας και το τελείωμα του ήταν πολύ κακό και η μπάλα κατέληξε πολύ άουτ στο 54ο λεπτό.

Σε δύο λεπτά από μία τρομερή ευκαιρία για την κάθε ομάδα. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το δεύτερο γκολ με τον Μπράντον Τόμας αλλά η μπάλα είχε περάσει άουτ κι από την άλλη οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε τετ α τετ με τον Τελίν, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν ξανά εκεί κι έδιωξε σε κόρνερ.

Γκολ από στημένες φάσεις για ΠΑΟΚ και Μάλμε και θα κυνηγήσει την πρόκριση στη Τούμπα

Το πρόβλημα στις στημένες φάσεις "πλήγωσε" για ακόμη μία φορά τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 67ο λεπτό ο Νανάσι κατάφερε μετά από εκτέλεση κόρνερ να κερδίσει τον Κοτάρσκι με τη δεύτερη προσπάθεια και να βάλει μπρόστα τη Μάλμε ξανά στο σκορ.

Η απάντηση όμως ήταν άμεση για το "Δικέφαλο του Βορρά" που πλήρωσε με το ίδιο... νόμισμα τους γηπεδούχους, με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να στρώνει στον Μπάμπα, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε για την ομάδα του.



Μάλμε: Ντάλιν, Στρίγκερ Λάρσεν, Γιάνσον, Ζάτερστορμ, Μπουσανέλο, Μπολίν (81' Αλί), Γιόνσεν, Πένα (95' Μπεργκ), Νανάσι, Τελίν, Μποθάιμ (65' Κρίστιανσεν)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (73' Καμαρά), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83' Μουργκ), Ζίφκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Τόμας (69' Τισουντάλι)