Μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στην Ολλανδία όπου ο Άρης έδωσε τρία φιλικά με απολογισμό  μια ήττα από την Άλκμααρ, μια ισοπαλία με την Ντρότεχτ και μια νίκη επί της Μπρέντα, επέστρεψε και έδωσε το πρώτο του φιλικό επί ελληνικού εδάφους τεστάρωντας τις δυνάμεις του απέναντι στην αλβανική Ελμπασάνι στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Οι "κίτρινοι" αν και είδαν τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 1-0 είχαν τον Σαβέριο σαν από... μηχανή Θεό να σκοράρει στο 90+7' και να χαρίζει την ισοπαλία με 1-1, σ 'ένα ματς που ο Μάγιο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές και δοκιμές προσώπων.

Φιλική ισοπαλία για τον Άρη με την Ελμπασάνι με "λυτρωτή " Σαβέριο

Στο πρώτο μέρος, ο Άρης κινήθηκε σε... ρηχά νερά ενώ δεν έδειχνε να έχει συνοχή στον αγωνιστικό χώρο λόγω του ότι οι "κίτρινοι" παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές και... εκπλήξεις. Ο Άκης Μάντζιος έδωσε ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές και άφησε αρχικά στον πάγκο αρκετά από τα "βαριά χαρτιά" της ομάδας.

Οι γηπεδούχοι που δεν απειλούσαν και έμοιαζαν "μπλοκαρισμένοι" επιθετικά χωρίς φαντασία και δημιουργία, είδαν τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν λογαριασμό στο ματς στο 18' με τον Γκρέγκα που έγραψε το 0-1. Ο Μορόν από πλευράς Θεσσαλονικιών ήταν αρκετά κινητικός, πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους.  

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο παιχνίδι ήρθε προς το τέλος του αγώνα, στο 85΄λεπτό με τον Μορόν που έμοιαζε ο πιο απειλητικός παίκτης από την πλευρά του Άρη και εξαπέλυσε ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι το οποίο κατέληξε άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-1 θα παραμείνει μέχρι τέλους, ο Σαβέριο είχε διαφορετική... άποψη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στο 90+7' μετά από σουτ που έγινε έξω από την περιοχή, βρέθηκε αμαρκάριστος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα... σώζοντας την παρτίδα και την ήττα για την ομάδα του.

ΑΡΗΣ: Κυριαζής, Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Παναγίδης, Πάρντο, Μοντόγια, Φετφατζίδης, Γκαρθία., Ντιαντί, Σαμόρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ρόουζ, Φατόρε, Ζουλ, Σαβέριο, Πάβισιτς, Μορόν, Μόντσου, Σουλεϊμάνοφ, Καραμανλής, Σεβαστίδης

ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ: Τοτόσι, Ζαϊμι, Χασάνι, Λίλα, Λουλάι, Κάσα Α, Κάσα Κ., Γκρέκα, Χίλα, Ντρός, Γκόμεζ