Πως να αισθάνονται, άραγε, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Στεφ Κάρι, ο Τζέισον Τέιτουμ και τα υπόλοιπα αστέρια της "Revenge Team" των Ηνωμένων Πολιτειών κάθε φορά που μπαίνουν στο παρκέ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα κερδίσουν έναν προημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων έστω και... περπατώντας; Η παράσταση που προσέφεραν οι Αμερικάνοι κόντρα στους Βραζιλιάνους και το τελικό 122-87 θύμιζε τελικό του Αρμάντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ, ή τελικό... του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος! Για τέτοια... χαλαρότητα μιλάμε! 

Αν και η αλήθεια είναι ότι επιτέλους έφτασε η ώρα να τεσταριστεί σοβαρά η δυναμική των ΗΠΑ απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές τους για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παρίσι. Αρχικά την Πέμπτη οι παίκτες του Στιβ Κερ θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Νίκολα Γιόκιτς και της Σερβίας που επιβίωσε στο θρίλερ της πρόκρισης με τους Αυστραλούς. Απαλλαγμένος από την πίεση της παρουσίας στη ζώνη των μεταλλίων ο "Τζόκερ" φιλοδοξεί να προβάλλει μεγαλύτερες δυσκολίες στα αστέρια της Team USA σε σχέση με το παιχνίδι των δύο ομάδων στη Λιλ, αλλά ξέρει ότι έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο. 

Αν οι Αμερικανοί δικαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό, εκεί θα βρουν είτε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (που απέκλεισε την εθνική μας ομάδα με αντεπίθεση διαρκείας μετά τη δύσκολη πρώτη περίοδο που βίωσε), είτε την οικοδέσποινα του ολυμπιακού τουρνουά, Γαλλία, που φαίνεται ότι... ξύπνησε από το λήθαργο της πρώτης φάσης την κατάλληλη στιγμή και μετέτρεψε σε πάρτι τον προημιτελικό με την Καναδά. 

Οι ΗΠΑ πέτυχαν σε ένα ημίχρονο όσους πόντους σκόραρε σε ολόκληρο παιχνίδι η Ελλάδα απέναντι στη Γερμανία

Για το παιχνίδι με τη Βραζιλία... μην περιμένετε καμιά σοβαρή κριτική. Μοναδική πηγή ενδιαφέροντος του αγώνα ήταν οι νέοι διάλογοι του Τζοέλ Εμπίντ με το γαλλικό κοινό, που θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο αλατοπίπερο σε ενδεχόμενο τελικό των ΗΠΑ με τη γηπεδούχο Γαλλία. 

Με τους Αμερικάνους να σημειώνουν 63 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (όσους δηλαδή πέτυχε η Εθνική Ελλάδος σε ολόκληρο το παιχνίδι με τη Γερμανία) μοναδικό ενδιαφέρον του αγώνα ήταν το εύρος της τελικής διαφοράς και κατά πόσο αυτή θα ξεπερνούσε τους 44 πόντους με τους οποίους είχε φιλοδωρήσει η... αυθεντική Dream Team τους Βραζιλιάνους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 (όταν η παρέα του Τζόρνταν είχε διαλύσει εκείνη του Όσκαρ Σμιντ με 127-83). 

Το κοντέρ τελικά στο φινάλε έγραψε... +35 και πλέον η μπασκετική Υφήλιος περιμένει με αγωνία τις "τιτανομαχίες" των ημιτελικών του Ολυμπιακού τουρνουά. ΗΠΑ - Σερβία και Γαλλία - Γερμανία ή αν προτιμάτε... Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Ευρώπης με έπαθλο την κορυφή του κόσμου και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39553nawjqx)

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού στο "Μπερσί"; Οι ΗΠΑ έφτασαν τους 100 πόντους... οκτώ λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και ο Στεφ Κάρι δεν είχε ευστοχήσει ακόμη σε τρίποντο! Συμβαίνουν κι αυτά... 

Ο επίλογος πάντως του παιχνιδιού ανήκε σε έναν θρύλο της "πορτοκαλί θεάς" που ανήκε στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ο Μαρθελίνο Χουέρτας ολοκλήρωσε στο Παρίσι μια σπουδαία διαδρομή με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας και στο φινάλε γνώρισε απόλυτα φυσιολογικά την αποθέωση απ' όλους τους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες και φυσικά τους νεότερους σε ηλικία συμπαίκτες του. 

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης.