Σημαντικές συμμετοχές για την Ελλάδα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η Κατερίνα Στεφανίδη θέλει να ακολουθήσει τον Εμμανουήλ Καραλή και να πάρει το δεύτερο δικό της ολυμπιακό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Επιπλέον, η Ελίνα Τζένγκο συμμετέχει στο μεσημεριανό προκριματικό του άλματος επί κοντώ. 

Η εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών παίζει σπουδαίο προημιτελικό με τη Σερβία, για να περάσει στα παιχνίδια μεταλλίων, ενώ ο Κάμερον Μαραμενίδης εξαντλεί τις καλές πιθανότητές του για να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας Kite και να μπει στην κούρσα μεταλλίων.

Τέλος, το πρόγραμμα ανοίγει η Μαρία Πρεβολαράκη, στην κατηγορία των 53κ. της ελευθέρας πάλης.



Ολυμπιακοί Αγώνες, ελεύθερη πάλη: Η τύχη και η αξία της επιλαχούσας

Τις τρεις ελληνικές συμμετοχές στην πάλη ανοίγει, το μεσημέρι της Τετάρτης για την κατηγορία των 53κ. η Μαρία Πρεβολαράκη. Η σπουδαία αθλήτρια, που κλήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως επιλαχούσα και με βάση την παγκόσμια κατάταξη, θα ξεκινήσει με τη Γερμανίδα Ανίκα Βεντλ, για τη φάση των “16”.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l31fwfmf89)
Όπως συμβαίνει στην ξιφασκία και το τζούντο, όλοι οι αγώνες της θα γίνουν την ίδια ημέρα.

Η αθλήτρια: Μαρία Πρεβολαράκη (κατηγορία 53κ., πάλη). Η ώρα της φάσης των “16”: 12:28. Η ώρα των προημιτελικών: 13:50. Η ώρα των ημιτελικών: 19:55. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 

Ολυμπιακοί Αγώνες, στίβος: Η στιγμή της Στεφανίδη, ψάχνει τελικό η Τζένγκο

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα πάρει το χρόνο της στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Η μετατόπιση της ώρας, στις 19:15, έγινε ακριβώς με βάση τις δηλώσεις της, προκειμένου τα ύψη να είναι κοντύτερα.

Η Στεφανίδη δεν θα έχει μαζί της στον τελικό του επί κοντώ την Αριάδνη Αδαμοπούλου, που η επιδείνωση του τραυματισμού της δεν της επιτρέπει να πάρει μέρος στον αγώνα. H Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρϊο έχει δηλωθεί να ξεκινήσει έκτη τις προσπάθειές της μεταξύ 19 συμμετεχουσών, σε αγώνα που αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37wf02f02wp)
Η Ελίνα Τζένγκο, από τη μεριά της, θα συμμετάσχει στο μεσημεριανό προκριματικό του ακοντισμού.H Ελληνίδα ρίπτρια είναι 13η στο β' γκρουπ και μία βολή στα 62,00μ., που είναι το όριο πρόκρισης, βρίσκεται στις δυνατότητές της, καθώς έχει καλύτερη βολή τα 65,81μ., ασχέτως που φέτος έχει μείνει στα 61,71μ. Προκρίνονται 12 αθλήτριες ή όσες πιάσουν το όριο του προκριματικού. 

Η αθλήτρια: Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός, στίβος). Η ώρα: 12:50. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 
Η αθλήτρια: Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ, στίβος). Η ώρα: 19:15. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Ολυμπιακοί Αγώνες, ιστιοπλοΐα: Στου Κασίδη το κεφάλι

Η άπνοια στη θάλασσα της Μασσαλίας ανάγκασε τους διοργανωτές να κλείσουν τους προκριματικούς της κατηγορίας 470 δύο κούρσες πριν εκπνεύσει, με βάση το κανονικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μείνει μια πικρή γεύση στο στόμα της Αριάδνης και του Οδυσσέα Σπανάκη, οι οποίοι τερμάτισαν 12οι και έχασαν για δύο θέσεις την κούρσα των μεταλλίων.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38sy6bwoixl)
Στην κατηγορία Kite, ο Κάμερον Μαραμενίδης είναι 11ος, αλλά έχουν γίνει μόνο επτά κούρσες και στο πρόγραμμα της Τετάρτης, 7 Αυγούστου, έχουν μπει τρεις εμβόλιμες και έξι κανονικές. Πιθανότατα δεν θα γίνουν όλες, πάντως ο Μαραμενίδης παλεύει με αξιώσεις για τη θέση στην πρώτη δεκάδα, που θα του δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στη medal race της 8ης Αυγούστου.

Ο αθλητής: Κάμερον Μαραμενίδης (κατηγορία Kite, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:23. Το κανάλι: ΕΡΤ1 (από 14:10). 


Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο Ανδρών: Το τελευταίο απωθημένο

Το ημερολόγιο δείχνει 27 Ιουλίου 2023 και η εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών κάνει μια χαψιά τη Σερβία στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Το τελικό 13-7 δεν σηματοδοτεί μόνο την πρόκριση στον τελικό, αλλά και την πρώτη επικράτηση εις βάρος των “ορλόβι” σε νοκ άουτ παιχνίδι στην Ιστορία των δύο εθνικών ομάδων. Έξι μήνες μετά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, την νικά και για τα παιχνίδια κατάταξης, με σκορ 12-10.

Μετά τις δύο νίκες επί της Ουγγαρίας στο Τόκιο, το απωθημένο είναι οι Σέρβοι. Η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και θέλει να μπει, για δεύτερη διαδοχική φορά και τρίτη συνολικά, στην τετράδα ενός ολυμπιακού τουρνουά και τα παιχνίδια των μεταλλίων.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d381c13mbj35)
Η Σερβία είναι, όμως, η “χρυσή” ολυμπιονίκης, αλλά τρία χρόνια μετά τον τελικό της Ιαπωνίας, αυτή η έκδοση ουδεμία σχέση έχει με εκείνο το πυραυλοκίνητο συγκρότημα του Ντέγιαν Σάβιτς.

“Φοβού τους Γιουγκοσλάβους”, όμως, “και απουσίες έχοντες”, όπως είχε γράψει και Φίλιππος Συρίγος πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ του 1998. Ο μακαρίτης διευθυντής αθλητικού τμήματος της “Ελευθεροτυπίας” δικαιώθηκε πανηγυρικά τότε, αφού οι Γιουγκοσλάβοι είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική είναι ψυχανεμισμένη και δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να παρέλθει.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος (πόλο Ανδρών). Η ώρα: 16:35. Το κανάλι: ΕΡΤ2.