Στα ουράνια ανέβασε τους Έλληνες για ακόμα μία φορά ο Μίλτος Τεντόγλου με το ιστορικό επίτευγμα που σημείωσε το βράδυ της Τρίτης (6/8), καθώς έγινε ο δεύτερος άλτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατακτά back to back χρυσό μετάλλιο, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης επέστρεψε τα ξημερώματα στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου τον υποδέχθηκαν ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Κάποιοι εξ αυτών άρχισαν τα πειράγματα για τη δήλωσή του πως δεν ήταν «τόσο καλός», αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να πάρει το χρυσό, ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή με την αγκαλιά από τον καλό του φίλο, επίσης Ολυμπιονίκη, Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ.

Αγκαλιές στον Μίλτο Τεντόγλου στο Ολυμπιακό Χωριό

Ο Μίλτος Τεντόγλου νωρίτερα μίλησε στην κάμερα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκφράζοντας τη χαρά του για την ανταπόκριση του κόσμου πριν και μετά τη χθεσινή του εμφάνιση στο Παρίσι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Νιώθω τη χαρά. Βλέπω πολλά σχόλια, πολλά βίντεο, φωτογραφίες και μηνύματα. Μου αρέσουν αυτά. Χαίρομαι που κατάφερα να ευχαριστήσω τους Έλληνες που παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να σας κάνω περήφανους, όπως και τα άλλα παιδιά. Είτε πήραν μετάλλιο είτε όχι». Και πρόσθεσε: «Μας ανεβάζει αυτό. Ελπίζω να δώσω τη θέληση για να αγωνιστούν ακόμα καλύτερα».

Ο Μίλτος Τεντόγλου μιλάει για τη χαρά που προσφέρει στους Ελληνες