Παγκοσμίως... viral κατάφερε να γίνει στην Αρμενία η ΑΕΚ! Η "Ένωση" έχει προσελκύσει τα βλέμματα όλων εκτός συνόρων... όχι για την αγωνιστική της απόδοση στο χορτάρι αλλό για το απίθανο γκολ που δέχτηκε ο τερματοφύλακας της, Θωμάς Στρακόσα από τον αντίπαλο γκολκίπερ, στην ήττα από τη Νόα με 3-1.

Η καλύτερη ατάκα που ταιριάζει... γάντι την συγκρεκριμένη περίπτωση είναι μια και πρέπει να την δανειστούμε από τον Χρήστο Σωτηράκοπουλο. Το χαρακτηριστικό "είναι μια στιγμή παραφροσύνης" που πρωταγωνιστεί στο pro γι ακάθε blooper στιγμή,  ίσως μπορεί να αποτυπώσει όλα όσα συμβαίνουν στον "κιτρινόμαυρο" πλανήτη!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d390is2notg1)

Viral σε όλο τον κόσμο η ΑΕΚ για το γκολ που δέχτηκε ο Στρακόσα

Το κοιτάς. Το ξανακοιτάς. Προσπαθείς να καταλάβεις πως ήταν δυνατόν να συμβεί μέχρι και αυτό. Στο 67ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ με τη Νόα στην Αρμενία, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Τσαντσάρεβιτς επιχείρησε βολέ το οποίο εντέλει κατέληξε να είναι και το...blooper της βραδιάς. Με την... συνδρομή του αέρα η μπάλα έκανε γκελ και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Στρακόσα ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει το τι έχει συμβεί.

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει κάθε... μέρα. Να στέλνει σε επίσημο παιχνίδι και μάλιστα ευρωπαϊκό ένας τερματοφύλακας τη μπάλα από το ένα τέρμα το άλλο και όπως ήταν λογικό και επόμενο το γκολ έχει γίνει... viral και το twitter έχει πάρει "φωτιά". 


Και πως να μην έχει προκληθεί... πανζουρλισμός στα social media όταν ένα τέτοιο γκολ σημειώνεται μια φορά στα... 100 χρόνια. Ο Τσαντσάρεβιτς φιγουράρει παντού σαν... ήρωας μυθιστορήματος και ο Θωμάς Στρακόσα ακόμη προσπαθεί να καταλάβει αν όλο αυτό που έζησε χθες συνέβη στα αλήθεια. 


Με το συγκεκριμένο γκολ η Νόα έκανε το 2-1 και πέρασε μπροστά στο σκορ κόντρα στην ΑΕΚ που ποιος να της έλεγε, δεν θα το πίστευε ούτε στο... χειρότερο σενάριο ότι η ανατροπή των γηπεδούχων θα έπαιρνε σάρκα και οστά μετά από βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακας.


Το γκολ θα μνημονεύεται για χρόνια, ενώ σίγουρα μπαίνει στη λίστα με ένα από τα πιο "τρελά" τέρματα που έχουν σημειωθεί στο ποδόσφαιρο. Βέβαια και ο αέρας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα και να... τριτώσει το κακό.

 

Το δίδυμο Μπρινιόλι - Στρακόσα και τα... βουντού

Η ΑΕΚ θέλησε να κάνει ριζικές αλλαγές κάτω από τα γκολποστ της και να αναβαθμιστεί ποιοτικά αποφασίζοντας να "τελειώσει" τους Γιώργο Αθανασιάδη και Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Κάτι και που έκανε. Ο Ματίας Αλμέιδα τους "έκοψε" από την προετοιμασία δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ομάδα του θα πορευτεί με διαφορετικούς τερματοφύλακες τη νέα σεζόν.

Η απόκτηση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν η... αρχή και στην συνέχεια ήρθε και αυτή του Θωμά Στρακόσα. Ένα πολλά υποσχόμενα δίδυμο με ποιότητα, εμπειρία και πολλές παραστάσεις. Από την στιγμή που ξεκίνησαν τη θητεία τους στην ΑΕΚ όμως έχουν συμβεί τα... απίστευτα και φυσικά έχουν κάνει τέτοια λάθη που θαρρείς λες τους έχουν κάνει βουντού!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lxvybkqrm1)

Τα... παράδοξα ξεκινάνε από τα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία. Στο φιλικό παιχνίδι με την Γάνδη και ενώ η ΑΕΚ είναι μπροστά στο σκορ με 1-0, ο Μπρινιόλι χωρίς να πιέζεται, έκανε λάθος και έδωσε πάσα... πάρε βάλε σε αντίπαλο του ο οποίος φυσικά το ξετύλιξε σαν δώρο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lwbb4uqa01)

Όμως δεν σταμάτησαν οι "γκάφες" εκεί. Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε ξανά (2-1) κόντρα στην Γάνδη, είδε τον Μπρινιόλι να καθυστερεί, να πιέζεται και εντέλει να δίνει πάντα τη μπάλα σε αντίπαλο ο οποίος δεν δίστασε να το εκμεταλλευτεί και να τη στείλει στα δίχτυα για να έρθει εκ νέου ισοφάριση σε 2-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lylelasnzt)

Τα απίστευτα για τον Μπρινιόλι όμως συνέβησαν στην προθέρμανση του αγώνα της ΑΕΚ με την Ίντερ Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν και τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, και τα αποτέλεσματα των εξετάσεων έδειξαν πως υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι με αποτέλεσμα να μένει εκτός δράσης για τους επόμενους 2,5 μήνες!

Και τώρα πάμε στον... Θωμά Στρακόσα. Αν και έχει δείξει πως διαθέτει ποιότητα και έχει καλά αντανακλαστικά, σαν να του έχουν κάνει... βουντού και να τον έχουν ματιάσει, κάνει λάθη στα γκολποστ που γεννούν τεράστια ερωτηματικά. Αρχής γενομένης από το πρώτο ματς της ΑΕΚ με την Ίντερ Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν και έκανε πέναλτι σε αντίπαλο του, ανοίγοντας περισσότερο από ότι πρέπει το κοντρόλ του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2y1543bqwsh)

Στο παιχνίδι με τη Νόα δε, γίνονται τα απίστευτα. Χώρια από το απίθανο γκολ που δέχεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 67', στο 35ο λεπτό, από δικό του λάθος ξεκινά η ισοφάριση της Νόα. Συγκεκριμένα, ο Αλβανός πορτιέρε στην προσπάθεια του να χτίσει παιχνίδι από πίσω, έδωσε τη μπάλα στον Πίνσον ο οποίος με πλασέ ευστόχησε για το 1-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38zdfjyn5o9)

Είναι απίστυετο στον βαθμό του ανεξήγητου όλο αυτό που συμβαίνει με τους τερματοφύλακες της ΑΕΚ, με τα ανεξήγητα λάθη που κάνουν και με την ευκολία που χάνουν το μυαλό τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπάρχει αντίδοτο; Αυτό αναζητείται από το τεχνικό τιμ που έχει αρκετή δουλειά να διορθώσει τα κακώς κείμενα ενόψει της νεάς σεζόν και φυσικά να "σώσει" την παρτίδα στην Ευρώπη για να μην τελειώσει το ευρωπαϊκό ταξίδι άδοξα από νωρίς.