Ένα φαινόμενο του παγκόσμιου αθλητισμού! Ένα παραμύθι που κάνει τους Έλληνες να νιώθουν λίγο… Σουηδοί! Πώς αισθάνονται οι Σκανδιναβοί όταν παρακολουθούν τον Αρμάντ Ντουπλάντις να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων ή Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων; Κάπως έτσι αισθανθήκαμε και οι Έλληνες το βράδυ της Τρίτης παρακολουθώντας τον δικό μας «θεό» του κλασικού αθλητισμού να κερδίζει σε… ρυθμούς προπόνησης το δεύτερο διαδοχικό ολυμπιακό του μετάλλιο!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d392yk8js401)

Απλά όπως ακριβώς οι Σουηδοί αγχώνονται για το κατά πόσο ο Ντουπλάντις θα καταρρίψει εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ, έτσι και το δικό μας… άγχος εστιάζεται περισσότερο στο πότε θα μπορέσει, επιτέλους, να «γκρεμίσει» ο Μίλτος Τεντόγλου το «στοιχειωμένο» πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, που αντέχει από το 2007!

Απωθημένο θα του μείνει του κορυφαίου άλτη στον κόσμο εκείνο το 8,66 στα «Παπαφλέσσεια». Είναι δεδομένο ότι θα το καταρρίψει, απλώς είναι άγνωστο πότε θα συμβεί…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς υποδέχτηκε ο πλανήτης το δεύτερο διαδοχικό χρυσό του Τεντόγλου

Αυτή βέβαια είναι μια αγωνία που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και τους… εντός συνόρων θαυμαστές του. Γιατί εκτός Ελλάδας ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζει τον Μίλτο Τεντόγλου με το δέος που παρακολουθούμε οι Έλληνες τις εμφανίσεις του Ντουπλάντις στο εξωτερικό! Ως… φαινόμενο!



Μια ματιά να κάνει κανείς στον τρόπο που υποδέχτηκαν τα διεθνή Μέσα ή και οι απλοί λάτρεις του κλασικού αθλητισμού σε κάθε γωνιά της υφηλίου το δεύτερο διαδοχικό χρυσό του Ολυμπιονίκη μας, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπήρχε κουκίδα της Γης που να μη θεωρούσε… δεδομένη την πρωτιά στον τελικό του μήκους. Ακόμα και το επίσημο site των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 χρησιμοποίησε μόλις μία λέξη για να περιγράψει το ταλέντο του Έλληνα άλτη: «Αυτοκρατορικός»...

O «Έλληνας θεός» στο κυνήγι του θρυλικού Καρλ Λιούις

Οι ξένοι περισσότερο εστιάζουν στο γεγονός ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε μετά τον Καρλ Λιούις ο μοναδικός Ολυμπιονίκης με δύο διαδοχικά χρυσά στην ιστορία του αγωνίσματος και αναρωτιούνται αν ο «ιπτάμενος Έλληνας» θα καταφέρει τα επόμενα οκτώ χρόνια να απειλήσει το θρυλικό ρεκόρ του μύθου των Ηνωμένων Πολιτειών με τα τέσσερα χρυσά που είχε κατακτήσει σε Λος Άντζελες (1984), Σεούλ (1988), Βαρκελώνη (1992) και Ατλάντα (1996). Ακόμα και οι Τούρκοι δήλωναν άφωνοι από τα επιτεύγματα του... γείτονά τους, θέτοντας το ίδιο ερώτημα! 

Για την ιστορία να σημειώσουμε τα εξής: Όταν ο Καρλ Λιούις κατέκτησε το τέταρτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στο μήκος στην Ατλάντα το 1996, ήταν 35 ετών. Ο Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 θα είναι... 34! Εσείς τι λέτε; Προλαβαίνει; Στο εξωτερικό πάντως έχουν ήδη αρχίσει τους υπολογισμούς!