Η Ελίνα Τζένγκο αφού εξασφάλισε την παρουσία της στον δεύτερο προκριματικό του ακοντισμού γυναικών, είχε έναν και μόνο στόχο. Να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το όριο πρόκρισης στον τελικό έχει οριστεί στα 62 μέτρα, κάτι που σήμαινε ότι η Ελληνίδα αθλήτρια θα έπρεπε να ρίξει πάνω από τη φετινή καλύτερής της επίδοση των 61.71 μέτρων.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που συμμετέχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό με την τρίτη της ρίψη στα 63.22μ με την 5η καλύτερη επίδοση από τις 12 αθλήτριες, σημείωσε και φετινό ρεκόρ και πηγαίνει να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα που θέλει να γράψει ιστορία στο Παρίσι! 

Στον τελικό του ακοντισμού γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες η απίθανη Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο στην πρώτη της προσπάθεια στον προκριματικό του ακοντισμού έριξε 52.02μ., ενώ στην συνέχεια, στη δεύτερη τις ρίψη ανέβασε την απόδοση της και έριξε στα έριξε 61.09μ. Η ίδια φάνηκε να λέει "λίγο ακόμα". Και το κατάφερε! Στην τρίτη της ρίψη τα έδωσε... όλα, έριξε στα 63.22μ. και πήρε την απευθείας πρόκριση στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση, ενώ σημείωσε και φετινό ατομικό ρεκόρ ξεπερνώντας το 61.71μ. που είχε πριν πάει στο Παρίσι.

Ο τελικός του ακοντισμού είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο (10/8) στις 20:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39m0ep48sbt)