Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελίνα Τζένγκο έχει ήδη λάμψει! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μια ακόμη ελπίδα του ελληνικού αθλητισμού για μετάλλιο, θα βρεθεί ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες που θα διεκδικήσουν το βάθρο στον μεγάλο τελικό του ακοντισμού γυναικών στο "Stade de France".

Μετά την πολυπόθητη πρόκρισή της στον τελικό και τη φοβερή ρίψη της στα 63,22μ., που αποτελεί και φετινό της προσωπικό ρεκόρ, η Ελίνα δήλωσε πως βλέπει τον εαυτό της στα μετάλλια, ενώ ευχαρίστησε για την αγάπη και τη στήριξή τους όλους τους Έλληνες, οι οποίοι -όπως τόνισε- δίνουν θετική ενέργεια στην ελληνική αποστολή!

Η Τζένγκο... βλέπει τον εαυτό της στα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ευχαριστεί όλους τους Έλληνες

Χαρούμενη και τρισευτυχισμένη που στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ η Ελίνα Τζένγκο, η οποία τόνισε παράλληλα ότι η ατμόσφαιρα στο "Stade de France" είναι μαγική και βοηθά τους αθλητές για ένα καλό αποτέλεσμα και πως στον τελικό στοχεύει να είναι συγκεντρωμένη για να ευχαριστηθεί την εμπειρία.

Η ίδια βλέπει τον εαυτό της στα μετάλλια, δηλώνει καλά προετοιμασμένη και φυσικά κλέβει την παράσταση με τα φιλάκια που στέλνει σε όλους τους Έλληνες, τους οποίους ευχαριστεί για τη στήριξη και την αγάπη στο πρόσωπό της. "Ο κόουτς πιστεύει πολύ σ' εμένα και τον στενοχωρεί που λόγω του άγχους μου καταστρέφω τον εαυτό μου", επισήμανε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39mktbg2c5t)

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ελίνα Τζένγκο:

Για τον σημερινό της αγώνα: ξερα ότι μπορούσα να κάνω μία τέτοια επίδοση. Είμαι χαρούμενη που στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι σε τελικό. Σε αυτό το γήπεδο σε πιάνει ανατριχίλα. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και σε βοηθάει για ένα καλό αποτέλεσμα".

Για το γεγονός ότι ο προπονητής της έκλαψε μετά την πρόκριση: "Ο κόουτς πιστεύει πολύ σ' εμένα και τον στενοχωρεί που λόγω του άγχους μου καταστρέφω τον εαυτό μου".

Για το εάν μπορεί να πάρει μετάλλιο στον μεγάλο τελικό: "Με πείσμωσε πολύ η 6η θέση στη Ρώμη. Αν παραμείνω όπως είμαι σήμερα, βλέπω τον εαυτό μου στα μετάλλια. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη, αλλά πρέπει να το δουλέψω ψυχολογικά".

Για το τι θέλει να πει στους Έλληνες που τη βλέπουν: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ όλους. Μας δίνετε πολλή ενέργεια".

Για το εάν έχει προλάβει να δει τα μετάλλια των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών: "Δεν έχω δει όλα τα μετάλλια δυστυχώς, μακάρι να με αξιώσει ο Θεός και να πάρω ένα μετάλλιο".