Το... ταξίδι της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε μετά την συγκινητική προσπάθεια και τον αποκλεισμό από στην Γερμανία, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έχει αποστολή την... αναγέννηση της "επίσημης αγαπημένης". Οι Έλληνες διεθνείς κατέθεσαν την ψυχή τους στο Παρίσι, στην πρώτη εμπειρία Ολυμπιακών Αγώνων και δείχνουν "διψασμένοι" για την επόμενη φορά που θα τους βρει στο κορυφαίο αθλητικό event του πλανήτη.

antetokounmpo_afiksh

Οι Έλληνες διεθνείς κατά την άφιξη τους αποθεώθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος κόσμου που έδωσε το παρών στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και φυσικά δεν έλειψαν τα... χαμόγελα και τα χαρούμενα πρόσωπα! Μεταξύ άλλων "έκλεψε" την παράσταση το τετ-α-τετ του Βασίλη Σπανούλη με τον χάλκινο μας Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια που επέστρεψε και αυτός από την πλευρά του μετά τον θρίαμβο του στο Παρίσι.

petrounias_spanoulhs

Μόνο αισιοδοξία μπορεί να υπάρχει για την επόμενη μέρα της "γαλανόλευκης", με τους Έλληνες διεθνείς να δηλώνουν ομόφωνα ότι χτίζεται κάτι καλό, πως το κλίμα είναι τέλειο και πως στο Παρίσι μπήκαν οι βάσεις ενόψει της... συνέχειας!


Ολυμπιακοί Αγώνες, Τολιόπουλος: "Κάτι καλό χτίζεται στην Εθνική για το μέλλον"

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο... ανεβασμένος Βασίλης Τολιόπουλος, τόνισε ότι ήταν τεράστια και καταπληκτική η εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, σημείωσε ότι όλοι έδωσαν τη ψυχή τους σε όλες τις αναμετρήσεις, ενώ δήλωσε κάτι που είχαμε όλοι ανάγκη να ακούσουμε. Ότι κάτι καλό χτίζεται για το μέλλον".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία. Όλοι βρισκόμασταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά. Ξέραμε πόσο έχουμε δουλέψει για να βρισκόμαστε εκεί. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τις επιτυχίες. Ήταν τεράστια εμπειρία για όλους. Νιώθω ότι κάναμε ένα πάρα πολύ καλό καλοκαίρι. Δώσαμε και την ψυχή μας σε όλα τα ματς. Κάτι καλό χτίζεται για το μέλλον. Όλοι θέλαμε να περάσουμε στην τετράδα, όλοι ήμασταν στενοχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε".

toliopoulos_dhlwseis

 

Λαρεντζάκης: "Xτίστηκε κάτι πολύ καλό και μπήκαν γερές βάσεις για τη συνέχεια"

Αρκετά αισιόδοξος στις δηλώσεις του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη, τόνισε το πόσο καλό είναι το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής, ενώ επισήμανε αυτό που είπε και ο Τολιόπουλος. Ότι στην Εθνική χτίζεται κάτι πολύ καλό. Παράλληλα, σημείωσε πως αυτό πυ πρέπει να μείνει στην ομάδα είναι το μέταλλο που δείχνει ότι έχει, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι στην ομάδα νιώθουν ικανοποιημένοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Ήταν ένα φανταστικό δίμηνο. Υπήρχε ένα τέλειο κλίμα. Μπορεί να μην φτάσαμε στην τετράδα, όπως χτίστηκε κάτι πολύ καλό. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Η προσπάθεια της Εθνικής είναι πάνω από όλα. Έχει χτιστεί κάτι καλό και πιστεύω ότι αυτό του χρόνου θα βγει σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι. Ο Σπανούλης είναι ενωτικός σαν χαρακτήρας. Είμαι πολύ χαρούμενος και γύρισα πολύ γεμάτος. Οι λεπτομέρειες έκριναν και τα τρία παιχνίδια. Η ουσία είναι ότι μπήκαν γερές βάσεις. Σίγουρα η μεγάλη διάκριση είναι που μετράει στο τέλος. Μετά τη Γερμανία υπήρχε στενοχώρια, αλλά τα κεφάλια ψηλά. Η οκτάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι μικρό πράγμα. Μπήκαν γερές βάσεις για τη συνέχεια. Αυτό το μέταλλο πρέπει να μείνει".

larentzakhs_afiksh

Λιόλιος: "Η Εθνική Ελλάδος έκανε τεράστια προσπάθεια και έχει και... συνέχεια"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, βρέθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να υποδεχθεί την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. O πρόεδρος της ΕΟΚ υπογράμμισε ότι η "επίσημη αγαπημένη" έκανε τεράστια προσπάθεια, ενώ σχολίασε ότι υπάρχει και... συνέχεια. Επόμενος στόχος όπως δήλωσε είναι το EUrobasket.

Οι δηλώσεις του Λιόλιου:

"Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε από 15 Ιουνίου, με τη συγκέντρωση για το Προολυμπιακό. Η ομάδα έκανε τεράστια προσπάθεια. Έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, κατάφερε να μπει στις 8 καλύτερες του κόσμου. Έχει και συνέχεια. Ο επόμενος στόχος είναι το Ευρωμπάσκετ, να συμμετάσχουμε να πάμε καλά και έχουμε συνέχεια".

papanikolaou_papagiannis
giannhs_afiksh
gouokap_afiksh
kalaitzakhs_afiksh
larentzakhs_vroutshs
mhtoglou_mwraiths
papagiannis_petrounias
spanoulhs_afiksh