Ένα all time classic ήταν το γκολ του Νίκολα Γιάκσιτς που χάρισε στην εθνική Σερβίας την πρόκριση στους ημιτελικούς του τουρνουά πόλο Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εις βάρος της Εθνικής Ελλάδος. Ένα γκολ σχεδόν από τα 10 μέτρα, σουτ συστημένο από τη γωνία, που δείχνει το ποιόν του επιθετικού, αλλά στέλνει τον αντίπαλο στο κενό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39rm7r9yyv5)
Οι διεθνείς της Εθνικής πόλο Ανδρών δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Δεν ήταν μόνο ο τρόπος της ήττας. Έπαιξε ρόλο και πως οι Σέρβοι, στο μεγαλύτερο παιχνίδι της τετραετίας, με κάποιον τρόπο τούς έφεραν ξανά στα νερά τους, τους έβαλαν σε διλήμματα. Αλλά και ότι οι ίδιοι αντέδρασαν έξοχα απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπήκε στα νερά της "Ντεφάνς" με την υψηλότερη δυνατή αυτοπεποίθηση και πως, μετά το γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου, ένιωσαν για λίγο ότι τους έφεραν με τα νερά τους. Είναι ομάδα με αυτοπεποίθηση η Εθνική στη διαδικασία των πέναλτι. 


ethniki_ellados_polo_andron_servia_olympiakoi_agones_20246
ethniki_ellados_polo_andron_servia_olympiakoi_agones_20245
ethniki_ellados_polo_andron_servia_olympiakoi_agones_20244
ethniki_ellados_polo_andron_servia_olympiakoi_agones_20243
ethniki_ellados_polo_andron_servia_olympiakoi_agones_20242
ethniki_ellados_polo_andron_servia_olympiakoi_agones_20241


Η Σερβία βρήκε ξανά τον τρόπο, με όλα τα σωστά και τα λάθη της "γαλανόλευκης" στο παιχνίδι, η οποία στάθηκε σπουδαία παρά το γεγονός ότι είχε τις ευκαιρίες της να πάρει ένα πολυπόθητο προβάδισμα δύο γκολ, που θα έβαζε τη νίκη στη θυρίδα, να φτάσει στο μη παρέκει την αναμέτρηση και να την πάρει.

Χρειάστηκε κάτι που σπανίως γίνεται, ένα γκολ με σουτ κοντά στο κέντρο, ουσιαστικά μια συστημένη οβίδα, που έγινε ανάμεσα σε τρία μπλοκ και δεν θα γινόταν να έχει αποφευχθεί. Αν κάποιος από τους διεθνείς που βρίσκονταν κοντά στο, για να μην ξεχνιόμαστε, δις "χρυσό" ολυμπιονίκη Σέρβο αμυντικό θυσίαζε μια αποβολή σημαδεύοντας τα χέρια του, θα δινόταν πέναλτι, αφού το παιχνίδι βρισκόταν στο τελευταίο λεπτό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39rioids9yp)
Βεβαίως, κατόπιν της ώρας του μακελειού πλείστες υποδείξεις μπορεί να γίνουν. Οι διεθνείς χάθηκαν στο κενό που βρίσκεται το τέρας της θλίψης, διότι, εκτός των άλλων, αυτή η ήττα μπορεί να σημαίνει και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Ή την ακόμα πιο ισχυρή σύμπτυξη. 

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ζήσουν με αυτήν τη φάση να τους επισκέπτεται συχνά, μέχρι και πολλά χρόνια αφού θα έχουν κρεμάσει τα σκουφάκια τους. "Δεν ξεπερνιέται", όπως είχε πει ο Στέλιος Αργυρόπουλος στη Μάλτα για τον Δημήτρη Σκουμπάκη, όταν έχασε το πέναλτι στον ημιτελικό της Νόβι Μπέογκραντ με τη Φερεντσβάρος. 




Ο Κρητικός αναθάρρησε γρήγορα από αυτήν τη στιγμή, αλλά το γκολ του Γιάκσιτς τον διέλυσε. Και η παρηγοριά είναι δύσκολη αυτές τις ώρες. Θα περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσουν να συνέρχονται οι διεθνείς.