Το αγνό, παιδικό, χαμόγελο του Δημήτρη Σκουμπάκη κρύφτηκε πίσω από τα γκριζομαύρα σύννεφα ενός ουρανού που προανήγγειλε το μαρτύριο που μπορεί να κρύβει π πρωταθλητισμός. Ο γιγαντιαίος σε δέμας και καρδιά Κρητικός θα κλάψει πολύ στο Παρίσι και θα είναι δάκρυα πικρά. Έχουν όντως κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια οι διεθνείς, έχουν φτάσει σε υψίπεδα αφάνταστα και ένας τέτοιος αποκλεισμός, ενώ είχαν αποκτήσει την ισχυρή πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να βρεθούν στο βάθρο των νικητών, δημιουργεί αφόρητο πόνο. 

Δεν θα τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα το γεγονός ότι και η πρώτη του β' ομίλου, δηλαδή η Ισπανία, αποκλείστηκε. Μια χαψιά την έκαναν οι Κροάτες στον πρώτο προημιτελικό. Η Εθνική θα παίξει στα παιχνίδια κατάταξης και θα πρέπει να μαζευτεί, διότι αρχικά είναι αγγαρεία για την "ασημένια" ολυμπιονίκη του 2021, όμως εκπροσωπεί τη χώρα και πρέπει να κάνει την προσπάθειά της, με "ό,τι μας έχει απομείνει", όπως είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καταπλακωμένος ο Σκουμπάκης


Ο Θοδωρής Βλάχος είχε την ψυχραιμία να μιλήσει για το παιχνίδι. Να πει ότι περίμενε από τους Σέρβους να παίξουν "σαν σκυλιά", αλλά και ότι θα ήθελε μια καθαρή νίκη "με 2-3 γκολ". Να τονίσει ότι "θα παίζαμε σε μια γιορτή τεσσάρων ημερών και τώρα απομακρυνθήκαμε τελείως". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39rpuaicq9t)
Ο Δημήτρης Σκουμπάκης δεν είχε οποιαδήποτε ψυχραιμία. Εκεί, στη μικτή ζώνη του κολυμβητηρίου "Ντεφάνς", δεν μπορούσε να καταπολεμήσει το βαρύ ψυχικό φαινόμενο που τον καταπλάκωνε. Είπε ότι "ελπίζω να ζω έναν εφιάλτη, να ξυπνήσω και να ξαναπαίξω αυτό το παιχνίδι". 

Ο αποκλεισμός σε προημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων είναι από μόνος του ένα εφαλτήριο άσχημων συναισθημάτων. Αλλά ο τρόπος που έχασε το εισιτήριο η Εθνική ήταν σπαραξικάρδιος. Μία κατάσταση που ενέχει όλα τα συστατικά της απώλειας και οδηγεί στην οιμωγή, το θρήνο και, τελικά, το βουβό πένθος. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39rvt45mluh)