Τη χάρηκε την απονομή του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που είχαν οι κερκίδες κόσμο και που σε αυτές βρίσκονται η μητέρα του και η αδελφή του, ώστε να τον καμαρώσουν εκ του σύνεγγυς "χρυσό" ολυμπιονίκη. Ο σπουδαιότερος Ευρωπαίος άλτης του μήκους όλων των εποχών τόνισε, μάλιστα, πως είδε όλα τα άλματά του, αλλά και ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με τα παπούτσια του, εφάμιλλο με εκείνο πριν από περίπου 1,5 χρόνο, που έφερε τη σύγκρουση με τη World Athletics. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου


"Πολύ όμορφο μετάλλιο, μ' αρέσει, ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα", είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συνέχισε: "Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον εθνικό ύμνο, σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου και μπορώ να πω ότι ήταν πιο σημαντικό και εντυπωσιακό σήμερα. Υπάρχουν άτομα στις κερκίδες, είναι και η μητέρα μου και η αδελφή μου".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39ucgknbto1)
Σε ό,τι αφορά τα συναισθήματά του, τόνισε: "Χαίρομαι που είμαι εδώ, βλέπω την ελληνική σημαία απέναντι, περήφανος". Για την προσπάθειά του στον τελικό το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου και αν θα άλλαζε κάτι, σχολίασε: "ΟΚ, είμαι ευχαριστημένος, είδα τα άλματά μου, το κάνω πάντα αυτό. Υπήρχαν πράγματα που πρέπει να αλλάξω στη φόρα μου, δεν ξέρω αν πρέπει να το πω τώρα. Με τα παπούτσια ήταν πάλι το πρόβλημα. Έπρεπε να βάλω νέο ζευγάρι, το φόρεσα πρόσφατα και δεν μπόρεσα να το συνηθίσω".

Πάντως, μία φωτογραφία με τον Ματία Φουρλάνι είναι ενδεικτική. Ο Ιταλός "χάλκινος" ολυμπιονίκης φαίνεται πως τον τρολάρει επειδή δεν είναι αρκετά χαρούμενος. 


tentoglou_aponomi_xryso_olympiakoi_agones_2024-150