Τα τελευταία παιχνίδια των πρώτων αγώνων για τον τρίτο γύρο του Champions League πραγματοποιήθηκαν σήμερα (07/08), με τον ΑΠΟΕΛ να τα βρίσκει σκούρα και να ηττάται με 2-0 από τη Σλόβας Μπρατισλάβας και τη Μπόντο Γκλιμτ να κερδίζει εκτός έδρας με 1-0 τη Γιαγκελόνια. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Σλάβια Πράγας κέρδισε την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ με 3-1.

Δυσκόλεψε η πρόκριση για τα Playoffs του Champions League για τον ΑΠΟΕΛ

Παρά το γεγονός πως μέχρι το 74ο λεπτό είχε το αποτέλεσμα που ήθελα στη Σλοβακία ο ΑΠΟΕΛ, τελικά όχι μόνο έφυγε με... άδεια χέρια αλλά και οι πιθανότητες του για πρόκριση στα Playoffs του Champions League μειώθηκαν δραματικά.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας έψαξε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έπεφτε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Μπέλετς, ο οποίος έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν για την κυπριακή ομάδα στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο δε διαφοροποιήθηκαν πολύ, με τον ΑΠΟΕΛ να μένει σε παθητικό ρόλο αλλά τη Σλόβαν να είναι πιο τυχερή, μιας και προηγήθηκε στα 74ο λεπτό χάρις σε αυτογκόλ του Πέτροβιτς. Ένα τέρμα που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και τελικά το VAR το μέτρησε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 93ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, μ' έναν παλιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων. Ο Ρόμπερτ Μακ - που αγωνιζόταν στο ΠΑΟΚ - μ' ένα ωραίο σουτ από την άκρη της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και δυσκόλεψε πολύ την πρόκριση για τους Κύπριους.

Πιο κοντά στον... Παναθηναϊκό η Γιαγκελόνια - Μεγάλο "διπλό" της Μπόντο Γκλιμπτ

Σ' ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, αν καταφέρει και αποκλείσει τον Άγιαξ, η Μπόντο Γκλιμπτ έφυγε με τη νίκη από την Πολωνία και την έδρα της Γιαγκελόνια, σ' ένα ματς που βάση των φάσεων που έγιναν θα μπορούσε να είχε περισσότερα τέρματα. 

Η ομάδα της Νορβηγίας είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και απειλούσε για να προηγηθεί, αλλά ο Αμπράμοβιτς ήταν εκεί για να πει "όχι" στον Χαούγκε. Η Μπόντο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με σερί νικών ανέβασε κι άλλο την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτή τη φορά όμως επιβραβεύτηκε από την προσπάθεια της, έστω και με αυτογκόλ, μιας και το γκολ που χώρισε τελικά τις δύο ομάδες ήρθε από τον Ντιεγκέζ μετά από προσπάθεια του Χαούγκε. Ο Μόε έκανε και το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ, με τους Νορβηγούς πάντως να ελέγχουν πλέον την υπόθεση πρόκριση.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για την εξαιρετική Σλάβια Πράγας

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, αλλά πρώτο κατά σειρά η Σλάβια Πράγας ήταν εξαιρετική απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τα Playoffs του Champions League μετά τη νίκη της με 3-1 επί των Βέλγων.

Οι Τσέχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα στο 19ο λεπτό με τον διεθνή επιθετικό Χόρι, ο οποίος μάλιστα βρήκε και δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στη Σλάβια Πράγας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν και στο δεύτερο μέρος με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και βρήκαν γρήγορα το τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ντόρλεϊ στο 57ο λεπτό. Το μόνο που κατάφερε η Ουνιόν - που αγωνίστηκε και με δέκα παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο - ήταν να μειώσει με αυτογκόλ του Μπούζεκ στο 73' και να διατηρήσει κάποιες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς.