Μόνο ο τελευταίος από τους τέσσερις προημιτελικούς του ίσως πιο συναρπαστικού ολυμπιακού σπορ, του χάντμπολ Ανδρών, δεν είχε δράμα ως τη λήξη. Η Σλοβενία νίκησε τη Νορβηγία σχετικά εύκολα, 33-28, και έφτασε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά. 

Η Γερμανία ήταν εκείνη που πέτυχε τη νίκη της ημέρας. Η Γαλλία, "χρυσή" ολυμπιονίκης στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, έπαιζε στο σπίτι της, στο λυκόφως της καριέρας του σπουδαίου Νικολά Καραμπατίτς. Έμοιαζε να παίρνει εκείνη την πρόκριση για τους ημιτελικούς, καθώς προηγήθηκε 29-27 με 55'' να απομένουν για τη λήξη της κανονικής διάρκειας. 




Όμως οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν και έφτιαξαν μια ανατροπή από τα... παραμύθια: σκόραραν με 13'' για τη λήξη και με τον Ρενάρς Ούσκινς έκανε μια απίθανη απόδραση. Ο Τζούλιαν Κέστερς έκλεψε την μπάλα από τον Μεμ Ντίκα και έδωσε στον Λετονό που σκόραρε με το μηδέν. Ο Ούσκινς έγινε ο απόλυτος ήρωας των Γερμανών, βάζοντας το νικητήριο γκολ πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης, 35-34, ενώ ο τερματοφύλακας Νταβίντ Σπεθ έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση με το πόδι στο τελευταίο σουτ. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο... Βίκινγκ Χάνσεν

Ο 40χρονος Καραμπατίτς μάλλον αποχωρεί, ενώ ο άλλος θρυλικός πετοσφαιριστής, ο Δανός Μικέλ Χάνσεν, συνεχίζει. Ο γενειαφόρος αρχηγός μοιάζει να έχει βγει κατευθείαν από τους Βίκινγκς και οδήγησε τη χώρα του σε ακόμα μία μεγάλη νίκη, στο σκανδιναβικό ντέρμπι, 32-31. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε νικητήριο γκολ, αντιθέτως οι Σουηδοί μείωααν με 1 λεπτό και 36 δευτερόλεπτα να απομένουν και οι άμυνες κράτησαν το σκορ σε αυτό το επίπεδο. 




Τέλος, στον πρώτο χρονικά προημιτελικό της ημέρας, οι Ισπανοί νικησαν τους Αιγύπτιους 29-28 με πέναλτι του Αλέις Γκόμες 25'' πριν τη λήξη. Η Ισπανία θα παίξει στον πέμπτο ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων της Ιστορίας της, με τους Γερμανους μάλιστα, όμως δεν έχει προκριθεί στον τελικό. Δανία-Σλοβενία είναι το άλλο ζευγάρι. 




Ολυμπιακοί Αγώνες, χάντμπολ: Το πανόραμα 


Οι προημιτελικοί

Ισπανία-Αίγυπτος 29-28
Γερμανία-Γαλλία 35-34 (παρ.) 
Δανία-Σουηδία 32-31
Νορβηγία-Σλοβενία 28-33

Οι ημιτελικοί (9/8)

17:30 Γερμανία-Ισπανία
22:30 Σλοβενία-Δανία 

Οι τελικοί (11/8)

10:00 Μικρός τελικός
11:00 Τελικός