Το "μενού" των σημερινών (08/08) αθλητικών μεταδόσεων, πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, περιλαμβάνει και σπουδαία ματς ποδοσφαίρου με... άρωμα Ελλάδας! Ο Παναθηναϊκός διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για το πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, ενώ ο Ολυμπιακός δίνει "δυνατό" φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου και θα βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Conference League και του Youth League.


Παναθηναϊκός - Άγιαξ, πράξη... πρώτη

Να βάλει τις βάσεις πρόκρισης από το... σπίτι του θέλει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έδωσε το... σύνθημα και τόνισε την ανάγκη να γράψει νέα ιστορία το "τριφύλλι" κόντρα στον Αίαντα. "Σεβόμαστε πάρα πολύ τον αντίπαλό μας, αλλά έχουμε επίσης και μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να παίξουμε γι' αυτή την πρόκριση", επισήμανε.

Οι "πράσινοι" μετά τις καλές εμφανίσεις τους κόντρα στην Μπότεφ θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους στην Ευρώπη και να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση με τον κόσμο στο πλευρό τους. Η μεγάλη επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ενώ υπενθυμίζεται ότι το νέτο μεταγραφικό απόκτημα, ο Γερμανός αριστερός μπακ Φίλιπ Μαξ, έμεινε τελικά εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Από την πλευρά του Άγιαξ ο Φραντσέσκο Φαριόλι δεν μπορεί να υπολογίζεται στις υπηρεσίες των Μπέργκβαϊν και Ράσμουσεν, όμως θα έχει στη διάθεσή του τον Μπρόμπεϊ, που του έδωσαν το... πράσινο φως οι γιατροί ότι μπορεί να αγωνιστεί και έτσι είναι έτοιμος να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των Ολλανδών.


Δυνατό φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ με φόντο τα ευρωπαϊκά τρόπαια

Ο Ολυμπιακός αφού ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στην Ολλανδία, εκεί όπου έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής στα φιλικά που έδωσε υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ιταλία, όπου και αναμετρήθηκε σε φιλικό με τη Ρόμα, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1

Οι "ερυθρόλευκοι", που θέλουν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν ενόψει της νέας σεζόν και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, δίνουν ένα ακόμη δυνατό "τεστ", αυτή τη φορά κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, την οποία και θα φιλοξενήσουν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μάλιστα, πέρα από την ομάδα τους, οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις εξέδρες θα έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία να απολαύσουν και τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Conference League και του Youth League, τα οποία εκτόξευσαν στα... ουράνια τον κόσμο με τη θρυλική πορεία της πρώτης ομάδας και της Κ19 που τους οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι αθλητικές μεταδόσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού:

Παναθηναϊκός - Άγιαξ 21:00 COSMOTE SPORT 1

Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ 21:00 COSMOTE SPORT 2 & MEGA