Ήταν η τετράδα που συγκέντρωνε μεγάλες πιθανότητες να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής και να μονομαχήσει για την κατάκτηση των τριών μεταλλίων στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, η δευτεραθλήτρια κόσμου, Σερβία, οι οικοδέσποινα του ολυμπιακού τουρνουά, Γαλλία και μια ομάδα-φόβητρο που στελεχώθηκε γι' αυτές το 48ωρο που ακολουθεί μέχρι τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Για να πάρει... εκδίκηση απ' όλο τον υπόλοιπο πλανήτη (και κυρίως την Ευρώπη) και να θυμίσει σε όλους ότι οι Αμερικάνοι εξακολουθούν να είναι κυρίαρχοι στο άθλημα της "πορτοκαλί θεάς". 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Σέρβοι αναζητούν ρεβάνς για τη συντριβή της πρεμιέρας από τις ΗΠΑ

Στις 22.00 η "revenge team" των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρει απέναντί της στο παρκέ του ιστορικού "Μπερσί" του Παρισιού, την ομάδα με την οποία ξεκίνησε την προέλασή της στα γαλλικά εδάφη πριν από μια εβδομάδα στη Λιλ (νωρίτερα στις 18.30 θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία). Οι Σέρβοι ήταν οι πρώτοι... άτυχοι που γεύτηκαν τη δυναμη πυρός της ομάδας του Στιβ Κερ σε μια αναμέτρηση που θα μείνει αλησμόνητη για το ανεπανάληπτο σόου που προσέφερε ο Κέβιν Ντουράντ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31afzk0yb1d)

Αποτελεί εκείνο το εκκωφαντικό 110-84 της πρεμιέρας ασφαλές δείγμα γραφής για τον αποψινό ημιτελικό; Ενδεχομένως ναι. Είναι σίγουρο ότι ο εγωισμός του Νίκολα Γιόκιτς θα κάνει τον "Τζόκερ" του παγκόσμιου μπάσκετ να... σκυλιάσει για να μην υποστεί έναν ακόμη διασυρμό από τους Αμερικάνους. Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ανακαλύψει λύσεις αναχαίτισης του "KD" και του Λεμπρόν που δεν είχε βρει στο "Πιέρ Μορουά". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31bfj3k7f4p)

Ο Κάρι σουτάρει στους Ολυμπιακούς αγώνες... χειρότερα κι από την εθνική Ελλάδος!

Το μόνο που δεν μπορεί να προβλέψει η "γριά αλεπού" που κάθεται στον πάγκο της εθνικής Σερβίας, είναι αν θα βρει απόψε απέναντι του τον... κανονικό Στεφ Κάρι. Γιατί μέχρι στιγμής ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, ο άνθρωπος που έχει ευστοχήσει κατά συρροή στα πιο τρελά και παλαβά τρίποντα στην ιστορία του αθλήματος... απουσιάζει ολοκληρωτικά από το τουρνουά. Το μόνο που μας έχει προσφέρει μέχρι στιγμής είναι... απίθανα βιντεάκια από τις προπονήσεις της ομάδας του!

Τι γράφουμε όλες αυτές τις μέρες για την εθνική μπάσκετ; Με ποσοστό ευστοχίας 29% σε μεγάλη διοργάνωση... δεν πας πουθενά! Ε, λοιπόν, ο Στεφ Κάρι σουτάρει σε Λιλ και Παρίσι... με ακόμη χειρότερα! Ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχει επιχειρήσει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στη διοργάνωση (με Σερβία, Νότιο Σουδάν, Πουέρτο Ρίκο και Βραζιλία) συνολικά 20 τρίποντα και έχει ευστοχήσει μόλις και μετά βίας σε... πέντε! 25% δηλαδή... 

Θαρρείς και είναι ματιασμένος! Λες και κάποιος... καρφιτσώνει μια κούκλα του στις εξέδρες όποτε σηκώνεται από τα 6,75 και του κάνει βουντού. Αναφερόμαστε σε έναν "σεσημασμένο δολοφόνο" από μακρινή απόσταση που έχει επιχειρήσει... 8805 τρίποντα στην καριέρα του στο ΝΒΑ και εμφανίζει  ποσοστό ευστοχίας στην (από τα 7,25, μάλιστα, που βρίσκεται η γραμμή των τριών πόντων στο ΝΒΑ) που ξεπερνά το 40%. Και στη Γαλλία βλέπει το αντίπαλο καλάθι σαν... κουμπότρυπα. 

Θα εμφανιστεί το βράδυ με... σκόρδα στα αποδυτήρια του "Μπερσί"; Ίσως! Η απόδοσή του, όμως, τόσο στον αποψινό ημιτελικό, όσο και στον τελικό του Σαββάτου (αν προκριθεί η TEAM USA και δεν υποστεί άλλο ένα ταπεινωτικό σοκ σε μεγάλη διοργάνωση) μοιάζει κομβική. Γιατί αν στην εξαιρετική έως τώρα παρουσία παικτών όπως ο Λεμπρόν, ο Ντουράντ, ο Έντουαρντς προστεθεί και ο κανονικός Κάρι, όχι μόνο δεν υπάρχει ομάδα να απειλήσει τους Αμερικάνους, αλλά στο τελευταίο διήμερο των αγώνων θα γίνουμε μάρτυρες ενός μπασκετικού σόου που θα μείνει στην ιστορία!