Ο GOAT του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε ότι είναι και ο... καλύτερος εκτός γηπέδου! Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας που έζησε μοναδικές στιγμές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου κατέκτησε το μοναδικό που του είχε απομείνει και ήταν το χρυσό μετάλλιο, πήρε μια απόφαση που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του, αφού αποφάσισε να δωρίσει το πριμ της σερβικής κυβέρνησης σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο Τζόκοβιτς δωρίζει το πριμ του χρυσού σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και συγκινεί

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν συγκλόνισε μόνο με την κατάθεση ψυχής του στον τελικό με τον Αλκαράθ στο Παρίσι, με το κλάμα του μετά τον θρίαμβό του, αλλά και με την κίνησή του να δωρίσει το πριμ της σερβικής κυβέρνησης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο 24 φορές νικητής σε Grand Slam και χρυσός Ολυμπιονίκης θα μπορούσε να κρατήσει τα 200.000 ευρώ που ήταν το πριμ για τον ίδιο και την οικογένειά του, όμως όχι. Γιατί η ψυχή του είναι φτιαγμένη από "χρυσάφι" και αποφάσισε να τα δωρίσει σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εκείνον. 

Η κίνησή του αυτή έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στην οποία όλοι "υποκλίνονται" και αποθεώνουν τον κορυφαίο Σέρβο τενίστα, ο οποίος δεν αποτελεί μόνο πρότυπο αθλητή, αλλά και ανθρώπου.