Η Ελλάδα... απογειώθηκε μέχρι στιγμής εφτά φορές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, θαρρείς και τρέχει στο Παρίσι με τη... φόρα του Μίλτου Τεντόγλου και την δύναμη της ψυχής του Εμμανουήλ Καραλή και του Λευτέρη Πετρούνια. 

Έχοντας ξεπεράσει, πλέον, κατά ένα τα έξι μετάλλια που είχε κατακτήσει η ελληνική αποστολή το 1996 στην Ατλάντα, οι αθλητές μας στοχεύουν στην ισοφάριση του ρεκόρ των οκτώ μεταλλίων που είχαν κουβαλήσει στις αποσκευές τους επιστρέφοντας στην πατρίδα το 2016 από το Ρίο! Θα μπορούσαμε να ελπίζουμε βάσιμα και σε... προσπέραση της συγκεκριμένης επίδοσης, αν η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν είχε δεχτεί... σερβική μαχαιριά στο φινάλε-θρίλερ του προημιτελικού με τους "πλάβι", στην πιο σκληρή, ίσως, συναισθηματικά στιγμή της ελληνικής αποστολής στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39rioids9yp)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι μεγάλες ελληνικές ελπίδες στην πάλη

Πόσο ρεαλιστικές είναι, όμως, οι πιθανότητες να δούμε και άλλον Έλληνα αθλητή να ανεβαίνει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων; Σίγουρα... υπαρκτές και διόλου ουτοπιστικές. Προτού καν ξεκινήσει η περιπέταια των αθλητών μας στη Γαλλία, ποντάραμε αρκετά στο δίδυμο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε ένα άθλημα που παραδοσιακά μας χαρίζει μεγάλες ολυμπιακές στιγμές: Την πάλη. 

Η αρχή γίνεται σε λίγη ώρα με τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ, που λίγο μετά τις 12.50 θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στο ολυμπιακό ταπί. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα γνωρίζουμε λοιπόν αν θα έχει υλοποιηθεί ο... μαγικός αριθμός "8" (καθώς όλοι οι αγώνες μέχρι τον τελικό στα 86 κιλά διεξάγονται την ίδια μέρα). 

Αν η μία μας ελπίδα χαθεί, τότε αύριο ακολουθεί και δεύτερη, καθώς αγωνίζεται ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στις μικρές ηλικίες, Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ποιος μπορεί να απαγορέψει σε ένα παλικάρι... εθισμένο στον πρωταθλητισμό και τους θριάμβους το όνειρο της κατάκτησης ενός μεταλλίου. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κυνηγάκης στα χνάρια του Γιαννιώτη

Εκτός από το ταπί, ελπίδες για μετάλλιο ενδεχομένως να υπάρχουν και στο... νερό. Το πρωί της Παρασκευής (νωρίς, νωρίς στις 8.30) ο Άλκης Κυνηγάκης φιλοδοξεί να κολυμπήσει στα χνάρια του τεράστιου Σπύρου Γιαννιώτη (ο οποίος είναι και προπονητής του) και να ανέβει στο ολυμπιακό βάθρο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης. Τι χρειάζεται; Να... ανέβει δύο βήματα ψηλότερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που αναδείχτηκε 5ος ολυμπιονίκης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2b337d5u5wh)

Ταυτόχρονα υπάρχει και το ντουέτο στη συγχρονισμένη κολύμβηση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Σοφίας Μαλκογεώργου, αν και η δική τους αποστολή αναμένεται πάρα πολύ δύσκολη λόγω του υψηλότατου ανταγωνισμού που θα συναντήσουν. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το χαμόγελο της Τζένγκο και η μεγάλη ελπίδα

Και κάπως έτσι θα φτάσουμε στο βράδυ του Σαββάτου. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τελευταία, ουσιαστικά, αγωνιστική μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Πλην, όμως, ήρθαν τα... φιλιά της Ελίνας Τζένγκο να αλλάξουν ολοκληρωτικά τα δεδομένα. Στις 20.30 του Σαββάτου, λοιπόν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στον τελικό ακοντισμού (μετά το εκπληκτικό 63.22 που πραγματοποίησε στον προκριματικό) δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες για έναν... παραμυθένιο, όσο και απρόσμενο, επίλογο των ελληνικών συμμετοχών στο Παρίσι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39mbpc68n5t)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 μπαίνει στον τελικό με την τέταρτη καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια και αν αγωνιστεί με την αυτοπεποίθηση που εμφανίστηκε στον προκριματικό, να περιμένουμε τα πάντα. Γιατί το ταλέντο είναι πάντα εκεί. Μια ώθηση χρειάζεται για να αναδυθεί στην επιφάνεια και να... γράψει ιστορία!