Υπάρχουν ιστορίες και... ιστορίες στον αθλητισμό. Άλλες δίνουν δύναμη και κίνητρο και άλλες συγκλονίζουν και συγκινούν. Η ιστορία της Βινές Φογκάτ αξίζει να ειπωθεί. Μια αθλήτρια που έκανε υπέρβαση του εαυτού της για να μπορέσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνεςαφυδατώθηκε, κατέληξε στο νοσοκομείο και εντέλει αποφάσισε να αποσυρθεί μόλις στα 29 της χρόνια. Μία από τις πιο σκληρές ιστορίες που έχει δει παγκοσμίως ο αθλητισμός.


Η απίστευτη ιστορία της Βινές Φογκάτ που συγκλόνισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ιστορία της Βινές Φογκάτ έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει πολλά να... πει. Δεν χωρούν λόγια για τη συγκλονιστική προσπάθεια που έκανε η αθλήτρια της πάλης για να χάσει τα κιλά τα οποία δεν θα της επέτρεπαν τη συμμετοχή της στην κατηγορία των 40 κιλών. Η Ινδή συνήθως αγωνίζεται στα 53 κιλά και αυτό που προσπάθησε να κάνει για να μπορέσει να φτάσει στο επιτρεπτό όριο σε αφήνει με το... στόμα ανοιχτό.

Η Φογκάτ έκανε υπέρβαση του εαυτού της, έμεινε άυπνη όλο το βράδυ χωρίς να πιει νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί, έκοψε τα μαλλιά της (!) και έβαλε να της πάρουν αίμα για να χάσει ακόμη περισσότερο βάρος και όλα αυτά την οδήγησαν μοιραία στο νοσοκομείο. Έμεινε εκτός διεκδίκησης του χρυσού μεταλλίου που ήθελε τόσο να κατακτήσει.


Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την Ινδία, η αθλήτρια της πάλης που κατέθεσε και την... ψυχή της, βρισκόταν 100 γραμμάρια πάνω από το όριο. Η ψυχολογική της κατάρρευση ήταν τέτοια που οι δυνάμεις και η αντοχή της στέρεψαν. Κάτι που την οδήγησε να αποσυρθεί στα 29 της χρόνια. Το ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής της στο Twitter, με τα λόγια της να είναι... γροθιά στο στομάχι.


"Μαμά, η πάλη κέρδισε, έχασα. Σε παρακαλώ, συγχώρεσέ με, τα όνειρά σου και το κουράγιο μου είναι σμπαράλια. Δεν έχω άλλη δύναμη πλέον. Αντίο πάλη 2001-2024. Σας είμαι υπόχρεη, σε όλους. Συγχωρέστε με"
, έγραψε χαρακτηριστικά.

anarthsh_twitter