Ένα είναι το θέμα που συζητιέται τόσο όσο κανένα άλλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Σηκουάνας. Ο ποταμός που περισσότερο θυμίζει... υπόνομο και προκαλεί τον φόβο και τον τρόμο σε οποιονδήποτε αθλητή θέλει να κολυμπήσει. Το όνειρο ενός μεταλλίου για τον κάθε κολυμβητή μετατρέπεται σε "μάχη" επιβίωσης στα βρόμικα νερά που σοκάρουν.

Τα προβλήματα είναι ατελείωτα. Οι εκόνες με τα βρόμικα και θολά νερά τρομάζουν. Αθλήτριες που βούτηξαν δηλώνουν ότι είδαν πράγματα που θέλουν να... ξεχάσουν, αθλητές του Βελγίου και της Ελβετίας αποσύρθηκαν λόγω λοιμώξεων, βελγική ομάδα αποσύρθηκε λόγω κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Σε αυτήν τη μολυσμένη... βόμβα που λέγεται Σηκουάνας.

Ο μαραθώνιος των 10 χλμ. ανοιχτής θαλάσσης των γυναικών πραγματοποιήθηκε, ενώ ο αθλητής μας Άλκης Κυνηγάκης θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στον μαραθώνιο των 10 χλμ. που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί αύριο (09/08). Οι φόβοι μας... μακάρι να μη γίνουν πραγματικότητα!


Εικόνες ντροπής από τον Σηκουάνα, δίνουν μάχη για να "επιβιώσουν" οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο μαραθώνιος γυναικών των 10 χλμ. ανοιχτής θαλάσσης διεξήχθη κανονικά το πρωί της Πέμπτης (08/08) και επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι όλων. Βρόμικα και θολά νερά που μόνο στο αντίκρισμά τους σου γεννιέται η απορία για το πώς βρίσκουν τη δύναμη οι αθλητές να βουτήξουν και να "παλέψουν" για ένα μετάλλιο. Κι όμως, το κατάφεραν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3adj497qhtl)
Οι αθλήτριες κατάφεραν να "επιβιώσουν" από τα νερά του Σηκουάνα για τα οποία οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να προκαλέσουν και προβλήματα μελλοντικά και έχουμε και χρυσή Ολυμπιονίκη. Είναι η Σάρον φαν Ρούβενταλ, η οποία μετά το χρυσό στο Ρίο το 2016 και το ασημένιο στο Τόκιο το 2021 θα ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παρίσι.

Κάτι που αν μη τι άλλο θα θυμάται σε όλη της τη ζωή, μιας και η προσπάθειά της για μετάλλιο δεν έχει να κάνει μόνο με τον ανταγωνισμό αλλά και με τα ρεαλιστικά εμπόδια που ήταν το νερό στο οποίο κολυμπούσε. Αυτό που πρέπει να αποτελεί καθρέφτη στην προσπάθεια των αθλητών και όχι... εφιάλτη!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ado6fx6weh)