Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 αφήνουν πίσω τις ιστορίες του και ο 30χρονος Ιρανός αθλητής του καγιάκ τα... 21 γράμματα του επωνύμου του. Σαν από γονική φάρσα, το όνομα Αλί ουδόλως ταιριάζει με το επώνυμο Αγκαμιρζαελγεναγκάρντ, το οποίο οι δημοσιογράφοι που περιέγραφαν τους αγώνες του απλού των 1.000μ. στο καγιάκ τρόμαξαν να προφέρουν. 

Πιθανότατα, όποιος το επιχείρησε -κάποιος που μάλλον έχει υπερβάλλοντα ενθουσιασμό για τη ζωή- παραδόθηκε τάχιστα και το Αλί ήταν η μόνη λύση. Δεν χρειάστηκε πολύ: ο Αγκαμιρζαελγεναγκάρντ (το ξέρετε ότι είναι κόπι από τον πρόλογο) τερμάτισε τελευταίος στον προκριματικό, με χρόνο 3.36.58, ωστόσο προκρίθηκε στον προημιτελικό του αγωνίσματός του. 

ali_glossodetis_olympiakoi_agones



Εκεί ήταν σαφώς καλύτερος, τερματίζοντας τρίτος στη σειρά του, όμως δεν πήρε την πρόκριση, αφού μόνο οι δύο πρώτοι των σειρών τους, ανεξαρτήτως χρόνου, προχωρούσαν. Έτσι, έληξε άδοξα η περιπέτειά του στο Παρίσι, στο ατομικό, αλλά ένδοξα εκείνη των δημοσιογράφων, που τουλάχιστον δεν είχαν να τον... αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό και, Θεός φυλάξοι, τον τελικό.