Το μόνο που μπορεί να κάνει πια η Εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών είναι να νικήσει τον Καναδά στο ματς για τις θέσεις 7-8 της κατάταξης στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα γίνει... πουρνό πουρνό το Σάββατο 10 Αυγούστου (10:00). Είναι ένα τέλος που ουδεμία το επιθυμούσε, αλλά τουλάχιστον θα είναι καλύτερο πλασάρισμα από την όγδοη θέση του Πεκίνου για τη "γαλανόλευκη". 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καλό ξεκίνημα, λυπημένο τέλος


Η Εθνική ήθελε να μπει στο παιχνίδι για τις θέσεις 5-6, όμως και η Ουγγαρία ήταν σκληρή για τα δόντια της. Αξίζει να μνημονεύεται, από αυτό το ματς, το πρώτο γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη στο τουρνουά, αλλά και το προβάδισμα που πήραν οι διεθνείς στην αρχή, 4-1, παίζοντας όμορφο πόλο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3anh3i764bl)
Η Ειρήνη Νίνου, που ήταν πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο του 2024, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση. Κέστελι παρούσης, όμως, πάσα αρχή παυσάτω. Τα δύο εξάμετρα που κάρφωσε ο θρύλος του ουγγρικού πόλο Γυναικών έγινε η αρχή του τέλους για την Εθνική, που έχασε τη συγκέντρωσή της και στις άμυνες με παίκτρια λιγότερη. Οι Ουγγαρέζες ξεκίνησαν με 0 στις 6 επιθέσεις, ωστόσο βρήκαν την κυκλοφορία τους και έφταναν άνετα στα γκολ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ao3sdkjnhd)
Τα κορίτσια που έχουν αποφασίσει να κρεμάσουν τα σκουφάκια τους δεν φαντάζονταν έτσι το τέλος τους στην Εθνική ομάδα, αλλά και οι ίδιες αναγνωρίζουν ότι η εικόνα τους στο Παρίσι και η εικόνα τους ήταν αναντίστοιχες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο τρίτος κατά σειρά στο τεχνικό επιτελείο Φώντας Λεμπέσης, μια και η ομοσπονδιακή Αλεξία Καμμένου και ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπυρής ήταν τιμωρημένοι.