Ελληνικό... ενδιαφέρον είχε η αναμέτρηση της Ρουζομπερόκ με την Χάιντουκ Σπλιτ και αυτό γιατί οι δυο ομάδες είναι οι υποψήφιες αντίπαλοι της ΑΕΚ για τα playoffs του Europa Conference League! Στο πρώτο ματς στην Σλοβακία, οι Κροάτες έμειναν όρθιοι και έφυγαν με το πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (0-0), με τον Μάρκο Λιβάγια να αγωνίζεται ως βασικός και να ετοιμάζεται να παίξει στην "OPAP Arena" κόντρα στην πρώην του ομάδα αν και εφόσον καταφέρει και αυτή από την πλευρά της να κάνει την ανατροπή και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νόα.

Ισόπαλες Ρουζομπερόκ και Χάιντουκ στην Σλοβακία με βασικό τον Λιβάγια

Ρουζομπερόκ και Χάιντουκ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της μεταξύ τους ρεβάνς στην Κροατία η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου στις 22:00, την ίδια μέρα που η ΑΕΚ έχει τον επανηπτικό με τη Νόα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου ο Μάρκο Λιβάγια φιλοδοξεί να βρεθεί για να ανταμώσει με την πρώην του ομάδα.

Άλλωστε είναι ένα από τα αγαπημένα... παιδιά της εξέδρας και το μεταξύ τους τετ-α-τετ αν και εφόσον προκριθεί η ΑΕΚ θα είναι ξεχωριστό. Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, το παιχνίδι της Χάιντουκ με την Ρουζομπερόκ στην Σλοβακία ήταν αρκετά κλειστό, η ομάδα του Γκατούζο ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες στιγμές στον αγώνα και τις πρωτοβουλίες των κινήσεων.

Μάλιστα, οι Κροάτες έδειξαν να είναι αρκετά "δυνατοί" στις στημένες φάσεις όμως δεν κατάφεραν να βρουν τις λύσεις και να διασπάσουν την άμυνα των Σλοβάκων που επικεντρώθηκαν κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι με λίγες πρωτουβλίες στην επίθεση. Ο Μάρκο Λιβάγια ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε για 75 λεπτά, ενώ ως αλλαγές από τον πάγκο πέρασαν στο ματς οι Πέρισιτς και Ράκιτιτς.


Ρουζομπέροκ (3-4-2-1):
 Φρούβαλντ, Γκάμπριελ, Μάλι, Μότζις, Γκομόλα, Λάβριντσικ, Λουτεράν (74’ Μούντρι), Μαντλένακ (85’ Κέλεμεν), Χλάντικ (68’ Μπόντα), Ντομόνκος (74’ Σομπότ), Κριέν

Χάιντουκ (4-3-3): Λούσιτς, Μούφι, Ουρέμοβιτς, Πρπίτς, Μέλνιακ, Κάλικ (60’ Τραϊκόφσκι), Κροβίνοβιτς, Πούκστκας (88’ Σιγκούρ), Σανιάνγκ (60’ Πέρισιτς), Σαϊτί (75’ Ντούρντοφ), Λιβάγια (75’ Ράκιτιτς)