Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για τον τρίτο προκριματικό του Europa League. Οι "πράσινοι" ήταν χειρότεροι στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρις σε γκολ του Μπεργκχάους, αλλά στο δεύτερο ανέβασαν την απόδοση τους.

Παρά τις ευκαιρίες που είχαν όμως και την πίεση που άσκησαν στον "Αίαντα" δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και θα πάνε στην Ολλανδία για... All in και για να διεκδικήσουν την πρόκριση, με το ευρωπαϊκό όνειρο να δυσκολεύει μιας και στο Conference League τον... περιμένει η Λανς.

Καλύτερος ο Άγιαξ που προηγήθηκε - Πίεσε αλλά δε κατάφερε να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άγιαξ να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί από νωρίς, με τον Άκπομ να βρίσκεται απέναντι στον Ντραγκόφσκι, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι" και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aqiofug9xt)
Οι "πράσινοι" αν και δεν είχαν την κατοχή προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του "Αίαντα" στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aqnfydoh7l)
Οι Ολλανδοί ανέβασαν στη συνέχεια την πίεση τους για να μπορέσουν να βρουν ένα γκολ, αλλά ο Ντραγκόφσκι βρήκε απάντηση στο σουτ του Μπεργκχάους στο 25ο λεπτό, μετά από πολύ ωραία προσπάθεια από την δεξιά πλευρά για την ομάδα του Άγιαξ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aqzvoppjo1)
Το γκολ βέβαια για τον Άγιαξ δεν άργησε να έρθει, καθώς η πιο μεγάλη απειλή που ακούει στο όνομα Μπεργκχάους βρήκε χώρο μέσα στη περιοχή και με εντυπωσιακό αριστερό σουτ έκανε το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Φραντσέσκο Φάριολι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ar4iomuta1)
Ο Ντιέγκο Αλόνσο ζήτησε από τους παίκτες να ανεβάσουν την πίεση τους για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Το "τριφύλλι" έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά η σέντρα σουτ του Μπακασέτα αποκρούστηκε από τον Πασβίρ και στη συνέχεια βρήκε το δοκάρι, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ardm893owh)

Συνεχόμενη πίεση του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε από την πρώτη στιγμή για να μπορέσει να ισοφαρίσει, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Μαντσίνι ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά την πολύ ωραία κάθετη του Γερεμέγεφ στο 53ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3as23d2ru1t)
Με τον κόσμο να έχει μπει στην εξίσωση του αγώνα και να βοηθάει την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, οι "πράσινοι" έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1, με τον Τάσο Μπακασέτα να βρίσκει τον Γερεμέγεφ, αλλά το πλασέ του Σουηδού επιθετικού πέρασε λίγο άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3as3ffhnkpt)

Δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός και η ευρωπαϊκή πρόκριση δυσκόλεψε επικίνδυνα

Η είσοδος του Φώτη Ιωαννίδη έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό που είχε την κατοχή και απειλούσε αλλά ο Πασβίρ ήταν εκεί όταν χρειαζόταν διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Τζούρισιτς στο 77ο λεπτό του αγώνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3as6q3j44sh)
Ο Άγιαξ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άφαντος επιθετικά, αλλά με τις καθυστερήσεις που έχει κάνει στην αναμέτρηση διατηρεί το προβάδισμα στο 85ο λεπτό, ενώ οι αλλαγές του Φαριόλι τον έκαναν ουσιαστικά πιο αμυντικό απ' ότι επιθετικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aslqa9cly9)
Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Nτραγκόφσκι, Κώτσιρας (62' Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (76' Μαξίμοβιτς), Αράο, Μπακασέτας, Μαντσίνι (62' Τετέ), Τζούριτσιτς (87' Λημνιός), Γερεμέγεφ (62' Ιωαννίδης)

Άγιαξ (Φραντσέσκο Φαριόλι)Πασβίρ, Ρένς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτς Τζίμ (Βαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ (82' Τέιλορ), Μπέργκχαους (56' Γκαεΐ), Φορμπς (57' Γκοντς), Άκπομ (67' Τραορέ)