Τι, αλήθεια, απομένει να κάνει ο Καρτς Κίραλι, πλην φυσικά του να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο ως προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024; Η πλέον εμβληματική φυσιογνωμία του βόλεϊ δεν είχε ανάγκη την πρόκριση στον τελικό για να διατείνονται οι επαΐοντες πως είναι η κορυφαία φυσιογνωμία στην Ιστορία του σπορ, ωστόσο το... παρακάνει. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όλα επί... δύο 

Ο Κίραλι είχε γίνει, από την Ατλάντα, το 1996, ο πρώτος βολεϊμπολίστας που πήρε το χρυσό μετάλλιο στη σάλα και την παραλία. Νίκησε με τις ΗΠΑ το 1984 στο Λος Άντζελες και το 1988 στη Σεούλ. Οι παλιότεροι φίλοι του Ολυμπιακού, επιπλέον, θα τον θυμούνται ως το φόβητρο της Μεσατζέρο Ραβένα, που αρχής γενομένης από το ΣΕΦ και τον τελικό του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τους "ερυθρόλευκους", το 1992, κατέκτησε τέσσερα Κύπελλα Πρωταθλητριών σε πέντε χρόνια. 

Ο Κίραλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ με παρτενέρ τον Κεντ Στέφες στην Ατλάντα και έγραψε Ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος που κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο σε σάλα και παραλία. 

Ωστόσο, αυτό έμελλε να αλλάξει επί τα... βελτίω. Η ομοσπονδία βόλεϊ των ΗΠΑ του εμπιστεύτηκε τον προπονητικό θώκο της εθνικής βόλεϊ Γυναικών των ΗΠΑ μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012. Ο Κίραλι σχεδόν άμεσα την οδήγησε σε επιτυχία. Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, έγινε ο τέταρτος άνθρωπος του βόλεϊ που το πέτυχε ως παίκτης και προπονητής. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ah34nmhat5)
Ήταν μονο η αρχή. Στο Ρίο, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και ο Κίραλι έγινε ο τέταρτος που κατακτά μετάλλιο ως παίκτης και προπονητής, αλλά φυσικά ο πρώτος που έχει τρία ολυμπιακά μετάλλια με τρεις διαφορετικές ιδιότητες. 

Στο Ρίο ήρθε το χρυσό. Η Λανγκ Πινγκ από την Κίνα, που νίκησε στο Λος Άντζελες το 1984 και ως προπονήτρια στο Λονδίνο, το 2012, απέκτησε παρέα. Ο Κίραλι, ούτως ή άλλως πρωτοπόρος, πάτησε και σε αυτήν την κορυφή. 

Έτσι, στις 14:00 της Κυριακής, 10 Αυγούστου, απέναντι στην Ιταλία, που νίκησε 3-0 την Τουρκία, θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την Πινγκ, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει και ένα ασημένιο μετάλλιο ως προπονήτρια, το 1996 στην Ατλάντα. Ο μέγας Κίραλι βρίσκεται ούτως ή άλλως στην κορυφή του πετοσφαιριστικού οικοσυστήματος, αλλά έχει τώρα την ευκαιρία να θεωρηθεί, όσο μεγαλόστομο κι αν είναι, μεγαλύτερος από το ίδιο το βόλεϊ.