Αν η "revenge team" των Ηνωμένων Πολιτειών στελεχώθηκε από τα μεγαλύτερα αστέρια του ΝΒΑ με μοναδικό κίνητρο να αποδείξει σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι οι Αμερικάνοι παραμένουν κυρίαρχη δύναμη στο παγκόσμιο μπάσκετ, τότε η 8η Αυγούστου 2024 θα μνημονεύεται στα βάθη των αιώνων ως η μέρα που τα σκήπτρα της κυρίαρχης μπασκετικής δύναμης της Υφηλίου... αμφισβητηθηκαν όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν!

Σε μια μυθική, μια ανεπανάληπτη, μια αδιανόητη παράσταση μπάσκετ βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα ακόμη και του πλέον αισιόδοξου οπαδού της, η εθνική Σερβίας έφτασε μια ανάσα από έναν θρίαμβο που θα έμενε στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ! Γιατί μπορεί το έπος της εθνικής Ελλάδος το 2006 στη Σαϊτάμα να είχε αφήσει άφωνο τον πλανήτη, αλλά αυτό που λίγο έλειψε να συμβεί το βράδυ της Πέμπτης στο παρκέ του "Μπερσί" δεν θα είχε προηγούμενο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3as5knniuzd)

Η απόλυτη αποθέωση της "μεγάλης των πλάβι σχολής", έμοιαζε να οδηγεί σε ιστορική κατάρρευση της χώρας που γέννησε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Και θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε στο παρκέ ένας... εξωγήινος! Ένας σουτέρ βγαλμένος από τον κόσμο των video games: Ο ανυπέρβλητος Στεφ Κάρι! 

Με την κορυφαία παράσταση που έχει υπάρξει από οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Κάρι κράτησε ζωντανή την Team USA και στο φινάλε έμμελε να είναι και ο άνθρωπος που "σφράγισε" μια επική ανατροπή (με 95-91) ευστοχώντας σε δύο ελεύθερες βολές! Το κοντέρ στο φινάλε έγραφε 36 πόντοι με 9/14 τρίποντα! Θα ήταν μια επίδοση απίστευτη για ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά τι είναι πια απίστευτο για τον πιο χαρισματικό σκόρερ στην ιστορία της "πορτοκαλί θεάς"; Και να φανταστείτε ότι μέχρι τώρα ήταν... άφαντος στο τουρνουά! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aucra2x209)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτσι φτάσαμε στην πρόκριση θρίλερ των ΗΠΑ επί της Σερβίας

Ναι, ο Λεμπρόν (παρά το ιστορικό του δεύτερο triple double σε Ολυμπιακούς Αγώνες με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ 10 ασίστ), ο Ντουράντ, ο Τέιτουμ, ο Έντουαρντς και όλος ο γαλαξίας των αστέρων που έστειλαν οι ΗΠΑ στο Παρίσι, χρωστούν μια... λαμπάδα στον Κάρι, γιατί αν δεν υπήρχε αυτός θα παρακολουθούσαν τον μεγάλο τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων από... τάμπλετ! Κι εκεί θα έβλεπαν τον Γιόκιτς, τον Μπογκντάνοβιτς, τον Μιλουτίνοφ, τον Πετρούσεφ, τον Ντόμπριτς και τ' άλλα παιδιά του Σβέτσιλαβ Πέσιτς να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο απέναντι στη Γαλλία του Βίκτορ Γουεμπανιάμα. 

Γιατί από το πρώτο λεπτό οι μεν Σέρβοι ήταν εκείνοι που μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, την ώρα που οι Αμερικάνοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο θαρρείς και συμμετείχαν σε κάποια... τουρνέ των Χάρλεμ Γκλομπτρότερς ή κάποιον αγώνα επίδειξης. Άλλο που δεν ήθελε ο Νίκολα Γιόκιτς. Η "ομάδα όνειρο" που εμφάνισε ο Πέσιτς εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρή άμυνα των παικτών του Κερ και... άρχισε τον βομβαρδισμό από παντού. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3asj52oi7nt)

Με τον Αβράμοβιτς και τον Μπογκντάνοβιτς να βλέπουν το αμερικανικό καλάθι σαν βαρέλι, Γιόκιτς, Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ να κυριαρχούν των ψηλών της Team USA και τον Πέσιτς να κάνει πλάκα στον Κερ από τον πάγκο, το σενάριο άρχισε να αποκτά... εφιαλτικές διαστάσεις για τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ από το πρώτο πεντάλεπτο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3astbag39i1)

Κάθε περίοδος που περνούσε, το σκορ έμοιαζε και πλέον... απίστευτο! 31-23 στο 10', 54-43 στο 20', 76-63 στο 30'! Και το παιχνίδι θα είχε κριθεί πολύ νωρίτερα, αν απέναντι στους Σέρβους δεν υπήρχε ο μεγαλύτερος σουτέρ στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ: Ο θρυλικός Στεφ Κάρι! Στην πρώτη μεγαλειώδη εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς... σμπαράλιασε τα κοντέρ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3as4f756m5d)

Η αντεπίθεση των ΗΠΑ και το επικό 32-15 στην τέταρτη περίοδο

Στην τέταρτη περίοδο οι αστέρες του ΝΒΑ επιχείρησαν απέλπιδα προσπάθεια για να αποφύγουν το βατερλό, μείωσαν στους 4 πόντους και με αιχμή του δόρατος πλέον τον Τζοέλ Εμπίντ (ο οποίος είχε παραλάβει τη σκυτάλη από τα χέρια του Κάρι) έφτασαν τη διαφορά στο καλάθι (84-82 τέσσερα λεπτά λεπτά πριν τη λήξη). Πλέον έπαιζαν σαν λυσσασμένοι με μάτια που γυάλιζαν. Με τους Σέρβους να μοιάζουν εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια, η αντεπίθεση των Αμερικάνων ήταν... επικών διαστάσεων. Μέσα σε εφτά λεπτά το +13 (76-63) στο φινάλε της τρίτης περιόδου είχε εξαφανιστεί. 84-84 τρία λεπτά πριν το φινάλε και... στο παρκέ έπεφταν κορμιά! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3at9kosqykp)

Με τους Αμερικάνους να μπαίνουν στο τελευταίο λεπτό με προβάδισμα πέντε πόντων (91-86), το φαβορί για την πρόκριση είχε αλλάξει ταυτότητα. Οι Σέρβοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Όλα όμως είχαν κριθεί. Με ένα επί μέρους 32-15 στην τελευταία περίοδο οι... εκδικητές του Κερ έμειναν ζωνανοί και πλέον ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού του τελικού με την οικοδέσποινα Γαλλία. 

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά του ημιτελικού. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3atxqnv8oeh)