Η δράση του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League περιλάμβανε σπουδαίες "μονομαχίες"! Το Τσέλιε - Σάμροκ είχε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αμφότερες οι ομάδες είναι υποψήφιες αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa αν και εφόσον δεν καταφέρει να αποκλείσει τη Μάλμε στο Champions League, με τους Σλοβένους να παίρνουν ισχνό προβάδισμα πρόκρισης με 1-0. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς.

Η Τσέλιε πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς με την Σάμροκ με 1-0

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλμε στο Champions League τότε θα διεκδικήσει την πρόκριση του στην "League Phase" του Europa League μέσω των playoffs στα οποία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε - Σάμροκ. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δυο ομάδων η πρωταθλήτρια Σλοβενίας επικράτησε με 1-0 και πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Μέναλο στο 24ο λεπτό για την Τσέλιε, ενώ όσο κι αν πίεσε η Σάμροκ για ισοφάριση δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, σ' ένα παιχνίδι με πολλές αλλαγές από τις δυο ομάδες και χωρίς καλό ρυθμό. Πλέον, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς όπου οι Σλοβένοι καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους προβάδισμα και οι Ιρλανδοί θα "ψάξουν" την ανατροπή.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Μάλμε, τότε το πρώτο ματς με μια εκ των Τσέλιε - Ράμσοκ θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 22 Αυγούστου και ο επαναληπτικός σε Σλοβενία ή Ιρλανδία θα πραγμαοτποιηθεί στις 29 Αυγούστου.


Τα αποτελεσμάτα του γ' προκριματικού γύρου στο Europa League

Στα άλλα πρώτα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, η Λουγκάνο έφυγε με νίκη από την Σερβία επικρατώντας με 0-1 της Παρτίζαν, "λευκή" ισοπαλία (0-0) σημειώθηκε στο Μπράγκα - Σερβέτ όπου οι δυο ομάδες έπαιξαν 11 (!) λεπτά στον χρόνο των καθυστερήσεων, ενώ η Κλάτσβικ επιβλήθηκε με 2-1 της Μπόρατς Μπάνια Λούκα την οποία και απέκλεισε ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η η Βικτόρια Πλζεν "λύγισε" με 2-1 την Κριβμπάς Κριβί Ριχ, η Ντινάμο Μίνσκ έβαλε γερές βάσεις πρόκρισεις επικρατώντας με 2-0 της Λίνκολν, η Ριέκα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Έλφσμποργκ που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 55', ενώ η Ρίγας Φουτμπόλα έφυγε με μεγάλο διπλό με 0-2 από την έδρα της Σάντα Κολόμα.