Ολυμπιακοί Αγώνες, στίβος: Ο διαστημικός τελικός στο ακόντιο και το θρίλερ με τον Λάιλς
Συναρπαστική ημέρα
Ο Νόα Λάιλς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. ενώ έχει Covid, ιστορικό χρυσό μετάλλιο για το Πακιστάν στον ακοντισμό με ολυμπιακό ρεκόρ, εκπληκτικός χρόνος για τον Χόλογουεϊ στα 110μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
Πακιστανός ακοντιστής είναι δύο λέξεις που δεν προοριζόταν να μπουν στη σειρά και αυτή είναι η μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτοί που συμβαίνουν το 2024 στο Παρίσι. Η όγδοη ημέρα του στίβου ήταν συναρπαστική πλην του απίθανου παγκόσμιου ρεκόρ της Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν στα 400μ. με εμπόδια.
Αρσάμ Ναντίμ λέγεται ο ήρωας του Πακιστάν, που διέλυσε το ολυμπιακό ρεκόρ του Νορβηγού Αντρέας Θόρκλιντσεν από το Πεκίνο, δηλαδή τα 90,57μ. Ο Ναντίμ πέταξε το ακόντιό του στα 92,97μ., δηλαδή 2 μέτρα και 40 εκατοστά μακρύτερα από την επίδοση του Σκανδιναβού το 2008. Είναι η έκτη κορυφαία επίδοση στην Ιστορία του αγωνίσματος.
Η χαρά του Πακιστανού πρέπει να ήταν διπλή. Ο Νιράι Τσόπρα, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο με βολή στα 89,45μ., είναι Ινδός. Φυσικά, οι αθλητές δεν έχουν την ίδια αντίληψη με τις χώρες τους. Ωστόσο, στο Πακιστάν στήνονται χοροί και για αυτό.
Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Άντερσον Πίτερς, με βολή στα 88,54μ.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτάζει η Μποτσουάνα
Η Μποτσουάνα, από τη μεριά της, επίσης πανηγυρίζει. Ο Λετσίλ Τεμπόγκο έκανε απίστευτο χρόνο στην κούρσα των 200μ., 19.46. Ο δυτικός πολιτισμός, βεβαίως, ασχολήθηκε περισσότερο με το γιατί ο Νόα Λάιλς έτρεξε σε μόλις 19.70 και έμεινε τρίτος, πίσω από τον επίσης Αμερικανό Κένεθ Μπέντναρεκ, που πήγε την απόσταση σε 19.62.Αποδείχθηκε ότι ο "χρυσός" ολυμπιονίκης είναι ασθενής, αφού κόλλησε κοροναϊό και δεν μπόρεσε να αποδώσει όπως θα ήθελε.
Στα 110μ. με εμπόδια, πάντως, οι ΗΠΑ επίσης διέπρεψαν. Γκραντ Χόλογουεϊ και Ντάνιελ Ρόμπερτς έτρεξαν σε 12.99 και 13.09 αντιστοίχως, ενώ ο Τζαμαϊκανός Ρασίντ Μπρόουντμπελ έκανε τον ίδιο χρόνο με τον "ασημένιο" ολυμπιονίκη, χάνοντας τη δεύτερη θέση για χιλιοστά.
Τέλος, στο μήκος Γυναικών η Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ πήρε το χρυσό, αφού στο τέταρτο άλμα της προσγειώθηκε στα 7,10μ. Η Γερμανίδα Μαλάικα Μιχάμπο πλσαρίστηκε δεύτερη, με άλμα στα 6,98μ., ενώ την τρίτη θέση πήρε η Αμερικανίδα Τζάσμιν Μουρ, με άλμα στα 6,96μ.