Στο τέλος τους πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και τα ομαδικά αθλήματα αρχίζουν το ένα μετά το άλλο να ολοκληρώνονται. Στο ποδόσφαιρο των ανδρών το Μαρόκο κέρδισε με 6-0 την Αίγυπτο και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο χάντμπολ γυναικών Γαλλία και Νορβηγία θα παλέψουν για το χρυσό.

Με εξάρα το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Μαρόκο στο ποδόσφαιρο ανδρών

Επίδειξη δύναμης έκανε το Μαρόκο στο μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μιας και επικράτησε με 6-0 της Αιγύπτου. Τα δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Εζαλζουλί στο 23ο λεπτό και τη σκυτάλη πήρε τρία λεπτά αργότερα ο Ραχίμι διαμορφώντας το 2-0.

Ο Ελ Κανούς έκανε το 3-0 στο 51ο λεπτό και ο Ραχίμι με το όγδοο γκολ του στη διοργάνωση στο 64ο λεπτό έβαλε το τέταρτο γκολ της ομάδας του. Ο Νακάς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 στο 73ο λεπτό ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87ο λεπτό ο αρχηγός, Χακίμι.

Το Μαρόκο επιβεβαίωσε την εξαιρετική διοργάνωση που πραγματοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσουν στον σημερινό τελικό (09/08 - 19:00) η οικοδέσποινα Γαλλία απέναντι στην Ισπανία.

Στον τελικό του χάντμπολ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων Γαλλία και Νορβηγία

Τον τίτλο του φαβορί έστω και στην παράταση επιβεβαίωσε η γυναικεία ομάδα της Γαλλίας στο χάντμπολ, η οποία επικράτησε με 31-28 της Σουηδίας και εξασφάλισε σίγουρα ένα ακόμη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή, με τη Σουηδία να παίρνει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με 12-10, ενώ οι "τρικολόρ" ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το φινάλε και να στείλουν το παιχνίδια στα έξτρα πεντάλεπτα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3apdd1mazdd)
Εκεί πιο ψύχραιμες ήταν οι γηπεδούχες που είχαν σε εξαιρετική μέρα τις Χόρατσεκ και Νζε Μίνκο που σκόραραν οκτώ και επτά γκολ αντίστοιχα, ενώ από τη Σουηδία εκείνη που ξεχώρισε ήταν η Χάγκμαν που πέτυχε έξι τέρματα, ενώ πέντε έβαλε η αρχηγός Ρόμπερτς.

Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας η Νορβηγία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και με "όπλο" την άμυνα της πήρε προβάδισμα τριών γκολ (11-8), με τη Δανία από τη πλευρά της να βρίσκει πολύ δύσκολα το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο 30λεπτο τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν αναφορικά με τις επιθετικές επιδόσεις των δύο ομάδων, με τη Νορβηγία να παίρνει προβάδισμα επτά γκολ (20-13) στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρόκριση στον τελικό με το τελικό σκορ να είναι 25-21.

Η Νορβηγία είχε απίστευτη πολυφωνία στην επίθεση έχοντας 11 διαφορετικές σκόρερ, με την Ντέιλ βάζει τέσσερα γκολ για την ομάδα της, ενώ από τις ηττημένες ξεχώρισε η Γιόργκενσεν που πέτυχε κι εκείνη από τη πλευρά της τέσσερα τέρματα.