Το αβαντάζ των ομαδικών σπορ και οι σκυτάλες στο στίβο πιθανότατα θα σώσουν τους Αμερικανούς σε ό,τι αφορά τη μάχη των χρυσών μεταλλίων με τους Κινέζους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οι Αμερικανοί έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά συνολικά στα μετάλλια, αφού έχουν 103 έναντι 73 των δεύτερων Κινέζων, ωστόσο σε ό,τι αφορά τα χρυσά η διαφορά είναι η μικρότερη δυνατή: 30-29. 

Οι ΗΠΑ πήραν τρία χρυσά μετάλλια στο στίβο, με τους ΜακΛάφλιν, Χόλογουεϊ και Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ, όμως η Κίνα είναι εκεί: ανταπέδωσε με τον Σίγι Ξιέ στα 3μ. στις καταδύσεις, με τη Σιφάν Λούο στην κατηγορία των 59κ. στην άρση βαρών, αλλά και με τη Γιούαν Τσανγκ, στην κατηγορία των 54κ. στην πυγμαχία.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3asiay38a6x)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ομαδικά, καλλιτεχνική κολύμβηση και στίβος

Οι Αμερικανοί έχουν προβάδισμα, πάντως, αφού πέρασαν η ομάδα μπάσκετ των Ανδρών και η ομάδα βόλεϊ Γυναικών στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, απέναντι σε Γαλλία και Ιταλία αντιστοίχως. Η ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών, επίσης, έχει τις πιθανότητές της με αντίπαλο τη Βραζιλία. Επίσης, η ομάδα πόλο Ανδρών, που έχει ημιτελικό με τη Σερβία, έχει τις δικές της ελπίδες. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3atxqnv8oeh)
Η Κίνα, από τη μεριά της, είναι το φαβορί για τα δύο χρυσά στο ομαδικό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Έχει, ακόμη, τρεις αθλητές της στην πυγμαχία, ενώ είναι το φαβορί στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37asm97opjt)
Οι Αμερικανοί κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς ο στίβος θα είναι το ισχυρό χαρτί τους. Φαβορί, πάντως, για την αγωνιστική ημέρα της Παρασκευής, 9 Αυγούστου, φαντάζουν στις δύο σκυτάλες των 4Χ100μ. όμως και στις 10 Αυγούστου έχουν τις ισχυρές ομάδες τους στα 4Χ400μ., αλλά και τα 100μ. εμπόδια Γυναικών, αγωνίσματα στα οποία γίνεται να ποντάρουν. 


Δείτε εδώ τον πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.