Με δύο παλαιστές αξιώνει διάκριση η Ελλάδα τη 14η αγωνιστική ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ απέχει μίας αναμέτρησης για το μικρό τελικό των 86κ., ενώ ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης ξεκινάει τη δική του πορεία στα 74κ.

Η εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών παίζει το άχαρο παιχνίδι της κατάταξης για τις θέσεις 5-8 με την Αυστραλία, ενώ το ντουέτο Πλατανιώτη-Μαλκογεώργου θα προβεί στο τεχνικό πρόγραμμα για την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Το πρόγραμμα ανοίγει η συμμετοχή του Άλκη Κυνηγάκη στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας.

Ολυμπιακοί Αγώνες, ανοιχτή θάλασσα: Στα χνάρια του προπονητή του

Ο Άλκης Κυνηγάκης είναι στην enfant gate των κολυμβητών της ανοιχτής θάλασσας, δεν γίνεται αλλιώς όταν παίρνεις το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με τον Σπύρο Γιαννιώτη να τον καθοδηγεί αυτήν τη χρονιά, ο Κυνηγάκης κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyw6oj36dc41)
Η ανοιχτή θάλασσα έχει τα ρίσκα της και ο Κυνηγάκης είναι πέμπτος ολυμπιονίκης στο Τόκιο, το 2021, οπότε αν του βγει η κούρσα των 10χλμ. ουδείς ξέρει τι μπορεί να γίνει. Ο Κυνηγάκης αναμένεται να κυνηγήσει να είναι λίγο μετά τους 20 πρώτους στου δρόμου τα μισά.

Ο αθλητής: Άλκης Κυνηγάκης (10χλμ. ανοιχτή θάλασσα, κολύμβηση). Η ώρα: 8:30. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 

Ολυμπιακοί Αγώνες, ελευθέρα πάλη: Η δεύτερη ευκαιρία του Κουρουγκλίεφ και ο Κουγιουμτζίδης

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ αποκλείστηκε στα προημιτελικά της κατηγορίας των 86κ. στην ελευθέρα πάλη, όμως έπειτα από τη νίκη του θύτη του στον ημιτελικό, ελπίζει για την κατάκτηση του δεύτερου χάλκινου μεταλλίου στο ρεπεσάζ.

Ο Κουρουγκλίεφ θα αγωνιστεί στο δεύτερο ημιτελικό του τρίτου ταπί, με αντίπαλο τον Αυστραλό Τζέιντεν Λόρενς. Εφόσον περάσει, θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Άαρον Μπρουκς, στο 10ο αγώνα του δεύτερου ταπί, περίπου μία ώρα αφού αρχίσει το απογευματινό πρόγραμμα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3agp6xujlcx)
Στη μάχη, πάντως, μπαίνει στο πρώτο ταπί, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 74κ. έχει τις δικές του προδιαγραφές για να κάνει πορεία. Ο Κουγιουμτζίδης θα αγωνιστεί όγδοος, απέναντι στον Βίκτορ Ρασάντιν από το Τατζικιστάν.

Ο αθλητής: Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ (κατηγορία 86κ., ελευθέρα πάλη). Η ώρα του β’ ημιτελικού: 13:00 (κατά προσέγγιση). Η ώρα του μικρού τελικού: 20:30 (κατά προσέγγιση). Το κανάλι: ΕΡΤ Sports2. 
Ο αθλητής: Γιώργος Κουγιουμτζίδης. Η ώρα: 13:00 (κατά προσέγγιση). Η ώρα του προημιτελικού: 14:15 (κατά προσέγγιση). Η ώρα του ημιτελικού: 19:15 (κατά προσέγγιση). Το κανάλι: ΕΡΤ Sports 2. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο: Το γόητρο και οι ολυμπιονίκες

Η στενάχωρη ήττα της εθνικής Ελλάδος πόλο Ανδρών από τη Σερβία, στον προημιτελικό του τουρνουά, κάνει το παιχνίδι με την Αυστραλία για την κατάταξη μια κατάσταση που προσιδιάζει σε αγγαρεία.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39rm7r9yyv5)
Ωστόσο, νίκη θα σημαίνει ότι έξι πολίστες αυτής της ομάδας, ο Στάθης Καλογερόπουλος, ο Νίκος Γκίλλας, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο Νίκος Παπανικολάου, ο Κώστας Κάκαρης και ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος θα γίνουν ολυμπιονίκες. Αξίζει τον κόπο και για το γόητρο της “γαλανόλευκης”, του ιεράρχη των ομαδικών σπορ στη διοργάνωση.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών. Η ώρα: 19:00. Το κανάλι: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη μετάδοση, θα αποφασιστεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Ολυμπιακοί Αγώνες, καλλιτεχνική κολύμβηση: Το ντουέτο “κοιτάζει” τελικό

Με το τεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου και ψάχνουν την καλύτερη δυνατή εκτέλεση ώστε να πετύχουν ένα αισιόδοξο πλασάρισμα για να μπουν στον τελικό για το ελεύθερο.




Τα δύο κορίτσια, που θα κάνουν 11α το πρόγραμμά τους, ψάχνουν μια θέση στην οκτάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δύο Ελληνίδες, η Άννα και η Ειρήνη Αλεξανδρή, παίρνουν μέρος στον αγώνα για λογαριασμό της Αυστρίας και θα κάνουν το πρόγραμμά τους ένατες.

Οι αθλήτριες: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Μαλκογεώργου (ντουέτο, καλλιτεχνική κολύμβηση). Η ώρα: 20:30. Το κανάλι: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη μετάδοση, θα αποφασιστεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου.