ΟΙ ΗΠΑ μοιάζουν να είναι το αδιαμφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ωστόσο κόντρα στην εξαιρετική Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς... καρδιοχτύπησαν! Παρ' όλα αυτά, το μέταλλο, η καρδιά και -κακά τα ψέματα- το ταλέντο που διαθέτουν οι Αμερικανοί NBAers "μίλησαν" στα κρίσιμα και η Team USA έδειξε αποφασισμένη να τα σαρώσει όλα στο πέρασμά της και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αν δεν το καταφέρει αυτό, όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο θρύλος του NBA, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, τότε οι Αμερικανοί να μην... επιστρέψουν στη χώρα! Μπορεί η μυθική εμφάνιση του Στεφ Κάρι να επισκίασε τα πάντα στην "τιτανομαχία" με τους Σέρβους, όμως το μεγαλείο του "βασιλιά" ΛεΜπρον Τζέιμς τον οδήγησε σ' ένα μοναδικό και ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.


Έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο φοβερός και τρομερός ΛεΜπρον Τζέιμς

Η Σερβία είχε... στριμώξει για τα καλά την Αμερική και όλοι έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά τους ένας θρίαμβος που θα έμενε για πάντα στην ιστορία και θα μνημονευόταν για χρόνια. Όμως κάπου εκεί, πέρα από τον Στεφ Κάρι που έκανε πράγματα και... θαύματα στο παρκέ, ανέλαβε δράση και "κουβάλησε" ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο άνθρωπος που τους... μάζεψε όλους, τους είπε να μην κανονίσουν τίποτα για το καλοκαίρι για να πάνε να σοκάρουν με το ταλέντο τους τον πλανήτη!

Το.... κοντέρ του σούπερ σταρ των Λέικερς έγραψε 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Θα αναρωτηθεί κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό το tirple double; Την κορυφή ενός ασύλληπτου ρεκόρ, θα απαντήσουμε εμείς. Με αυτό το triple double ο ΛεΜπρον έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει σημείωσει δυο tirple-double.


Το πρώτο, στο μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού, το είχε σημειώσει το μακρινό 2012, όταν και μέτρησε 11 πόντους, 14 ριμπάουντ και 12 ασίστ κόντρα στην Αυστραλία. Ένα ιστορικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό ρεκόρ από τα πολλά που έχει πετύχει και έχει γραμμένο το όνομά του. Το triple double που σημείωσε κόντρα στη Σερβία ήταν μόλις το τέταρτο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την... ιστορία, το πρώτο χρονικά triple double πέτυχε το 1976 ο Σάσα Μπέλοφ, όταν και είχε τελειώσει το ματς κόντρα στον Καναδά με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ το τελευταίο πριν από τον ημιτελικό των ΗΠΑ με τη Σερβία είχε σημειώσει το φαινόμενο του μπάσκετ Λούκα Ντόντσιτς, που η αλήθεια είναι ότι γι' αυτόν είναι άλλη μια μέρα... στη δουλειά, καθώς το κάνει διαρκώς και στο NBA, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου μέτρησε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 18 ασίστ.