Μετά την πέμπτη θέση στο Τόκιο ο Άλκης Κυνηγάκης, μια ακόμη ελπίδα του ελληνικού αθλητισμού για διεκδίκηση μεταλλίου στο Παρίσι, συμμετείχε στον μαραθώνιο των 10 χιλιομέτρων ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 υπό το βλέμμα του προπονητή του και άλλοτε σπουδαίου αθλητή της ελληνικής κολύμβησης, Σπύρου Γιαννιώτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3b6aaj5swbd)
Κι όλα αυτά στα... λασπόνερα του Σηκουάνα, για τα οποία έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων και έχει προκληθεί μεγάλος ντόρος για την καταλληλότητά τους! Ο Έλληνας αθλητής βούτηξε, "επιβίωσε" στα βρόμικα και θολά νερά, πάλεψε για το μετάλλιο, όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο, καθώς τερμάτισε στη 10η θέση με χρόνο 1:52:37.2..

Tα έδωσε... όλα για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κυνηγάκης

Ο Άλκης Κυνηγάκης βρισκόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού στο γκρουπ των πρωτοπόρων και συγκεκριμένα ανάμεσα σε 5η και 9η θέση, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει στο τέλος τους πρώτους που άνοιξαν τη διαφορά στον τελευταίο γύρο και... ξέφυγαν της κούρσας τους. Η συνεργασία του Έλληνα πρωταθλητή με τον Σπύρο Γιαννιώτη είναι πολλά υποσχόμενη, με τα πρώτα δείγματα γραφής να είναι εξαιρετικά!

Αξίζει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εγκατέλειψαν ορισμένοι αθλητές την κούρσα, ενώ άλλοι αθλητές δεν αγωνίστηκαν καν στον τελικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Κρίστοφ Ρασόβσκι, το ασημένιο μετάλλιο ο Όλιβερ Κλέμετ και το χάλκινο ο Ούγγρος Ντέιβιντ Μπέτλεχεμ, ο οποίος κέρδισε για 0,6 δευτερόλεπτα τον Ιταλό Ντομένικο Ασερένζα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3b6xvj6va21)