Ποιος να του το έλεγε του Τούρκου ασημένιου Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, Γιουσούφ Ντικέτς, που πλέον έχει το... παρατσούκλι "Τζέιμς Μποντ", ότι θα είναι η πηγή έμπνευσης για μια σειρά viral πανηγυρισμών. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Αρμάντ Ντουπλάντις, που... απογειώθηκε στη στρατόσφαιρα, με τη... χάρη του να φτάνει μέχρι το ΟΑΚΑ και τον πανηγυρισμό του Στίβεν Μπέργκχαουζ στο νικητήριο γκολ που πέτυχε στη νίκη του Άγιαξ επί του Παναθηναϊκού.


Ο κύριος εμπνευστής των viral πανηγυρισμών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Τούρκος Γιουσούφ Ντικέτς, ηλικίας 51 ετών, δεν τράβηξε τα βλέμματα όλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μόνο για την απίστευτη χαλαρότητα με την οποία κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο σαν ένας... άλλος Τζέιμς Μποντ, αλλά και για το γεγονός ότι επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τον ειδικό εξοπλισμό που βοηθά τους αθλητές στην καλύτερη στόχευση (ειδικά γυαλιά, τζάκετ, ακουστικά που μειώνουν τα ντεσιμπέλ του ήχου κ.λπ.).


Αντ' αυτού απλά φορούσε ωτασπίδες και γυαλιά μυωπίας και στην τελική ευθεία που κρίνονταν όλα στη "μάχη" του χρυσού μεταλλίου, ο ίδιος έδειχνε ιδιαίτερα χαλαρός και εκτελούσε βολές… με το χέρι στην τσέπη και τα δύο του μάτια ανοιχτά. Το παρατσούκλι "Τζέιμς Μποντ" του ανήκει δικαιωματικά και η μορφή του πλέον αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους πιο viral πανηγυρισμούς.


Μέχρι και ο... Ντουπλάντις τον μιμήθηκε

Για να καταλάβει κανείς την ισχύ που είχε η παρουσία του Γιουσούφ Ντικέτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μιας και έγινε πρώτο θέμα παντού, τον μιμήθηκε μέχρι και ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παιδί-θαύμα του επί κοντώ, ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο αθλητής που όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό, αλλά κατέρριψε και το ολυμπιακό και παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ.

Αφού η προσπάθειά του στέφθηκε με επιτυχία στα 6,250.μ (!), στη... στρατόσφαιρα που απογειώθηκε δηλαδή, ο Σουηδός μιμήθηκε τη χαρακτηριστική κίνηση του Γιοσούφ Ντικέτς να κρατά το όπλο του άνετος και χαλαρός, προσφέροντας μια viral στιγμή στο κορυφαίο αθλητικό event του πλανήτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3893v9lpryx)


Ο Μπέργκχαουζ το "τερμάτισε" στο ΟΑΚΑ

Η... χάρη του Γιουσούφ Ντικέτς έφτασε μέχρι και τον "κόσμο" του ποδοσφαίρου και το ΟΑΚΑ! Συγκεκριμένα στο πρώτο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όταν και ο Στίβεν Μπέργκχαουζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 28ο λεπτό, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το γκολ του δεν θα συζητηθεί για την... ομορφιά ή τη δυσκολία του, αλλά για τον τρόπο που πανηγυρίστηκε από τον μεσοεπιθετικό του "Αίαντα", ο οποίος μόλις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στη συνέχεια έτρεξε, σταμάτησε και μιμήθηκε τον Γιουσούφ Ντικέτς όπως ο Ντουπλάντις με τη χαρακτηριστική κίνηση του όπλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ar4iomuta1)