Ο Άλκης Κυνηγάκης προχώρησε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την προσπάθειά του στον μαραθώνιο των 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου κατέλαβε τη 10η θέση, υπογραμμίζοντας ότι κανένας άλλος πέρα από τον Σπύρο Γιαννιώτη δεν βρέθηκε στο πλευρό του και πως κανένας από τους αρμόδιους που έπρεπε να είναι στο πλευρό του και να στηρίζουν γενικά τους Έλληνες αθλητές δεν ήταν εκεί.

Στη συνέχεια, πήρε τη... σκυτάλη ο προπονητής του Σπύρος Γιαννιώτης, που είναι και τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, και παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, όμως α
πόρησε όταν η δημοσιογράφος Κατερίνα Αναστασοπούλου του μετέφερε τις καταγγελίες του αθλητή του, έδειχνε έκπληκτος στο άκουσμά τους και σημείωσε ότι ίσως τα είπε όλα αυτά γιατί είναι συναισθηματικά φορτισμένος από τον αγώνα του και πως η ομοσπονδία έχει βοηθήσει όσο περισσότερο μπορούσε και πως ό,τι της είχε ζητηθεί για την προετοιμασία και τη στήριξη τα... είχε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3b8c7zthmop)

"Δυσκολίες που δεν είχαμε αντιμετωπίσει. Ήρθε προετοιμασμένος, με καλές προπονήσεις. Θα συζητήσουμε. Είμαι ευχαριστημένος με τα όσα έκανε. Προχωράμε. Τα ρεύματα ήταν ευνοϊκά στην αρχή, μετά ήταν κόντρα, στις μικρές σημαδούρες είχαμε πολλές ανακατατάξεις στις θέσεις. Ήταν πρωτόγνωρο, στο τέλος αν κατάφερνε να κολλήσει με τους άλλους αθλητές θα μπορούσε να μπει στην 8άδα.

Είναι σίγουρα φορτισμένος ο Κυνηγάκης, εγώ είμαι στην ομοσπονδία. Έχουμε βοηθήσει όσο μπορούμε περισσότερο, ό,τι έχουμε ζητήσει το είχε από προετοιμασίες, στήριξη κ.λπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είπε ό,τι είπε, έχει φορτιστεί πολύ. Αν τα θεωρεί έτσι, καλώς, αλλά υπάρχει μια σημαντική βοήθεια στα παιδιά και τα αποτελέσματα φαίνονται από τα πλασαρίσματα. Πραγματικά με εκπλήσσει, αλλά σίγουρα η κριτική μάς κάνει καλύτερους. Θεωρώ σε αυτό το κομμάτι βοηθάμε όσο μπορούμε τους αθλητές με οικονομική ενίσχυση κ.λπ. Αυτό φαίνεται.

Είναι φορτισμένος, καταλαβαίνω, έχει ένταση μέσα του. Κυνήγαγε κάτι πιο μεγάλο από τη 10η θέση. Η προπόνησή του ήταν για πολύ υψηλή. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Στην Κέρκυρα ήρθε να προπονηθεί μαζί μου γιατί το επέλεξε ο ίδιος. Δεν είχα σκοπό να κάνω προπονητική. Τον ανέλαβα για να μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα. Ήταν επιλογή του να έρθει. Βελτιωμένος είναι, το αποτέλεσμα δεν το δείχνει, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.

Προσπάθησα κι εγώ πολύ, ήμουν εκεί πολλές ώρες μακριά από την οικογένειά μου και μου στοίχισε. Κουράστηκα και ψυχολογικά γιατί ήθελα να προσπαθήσουμε να φτάσει ψηλά και να διεκδικεί κάτι όμορφο. Ο Άλκης ήταν πολύ συνειδητοποιημένος με αυτό που έκανε στις προπονήσεις και τη δουλειά που έριξε. Νομίζω ταίριαξε πολύ η δική μου γνώση πάνω στον Άλκη για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ο πρωταθλητισμός έχει τις ωραίες στιγμές και τις δύσκολες, αυτή είναι η ομορφιά του. Από τις δύσκολες να προχωράμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε. Δεν μας επηρέασε η ρύπανση του Σηκουάνα. Τα ρεύματα μας ένοιαζαν και οι αντίπαλοί μας".