Μετά τον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ο οποίος εκπροσωπεί με υπερηφάνεια τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που είναι έτοιμος να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της πάλης μετά την επιβλητική νίκη του στα ρεπεσάζ, στη "μάχη" μπήκε και ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης που αντιμετώπισε στον 1ο γύρο των 74κ. ελευθέρας ανδρών τον Βίκτορ Πασάντιν απ’ το Τατζικιστάν με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο 22χρονος παλαιστής που ζει και αναπνέει για να παλεύει" και είναι από τους νεότερους αθλητές της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους συμμετέχει για πρώτη φορά, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό όμως δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά καθώς ηττήθηκε με 8-2.


Δεν τα κατάφερε ο Κουγιουμτζίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης "πάλεψε" μπροστά στα μάτια των Ελλήνων ου βρέθηκαν στο γήπεδο για να τον εμψυχώσουν όμως η απειρία του έπαιξε τον ρόλο της για να έρθει η ήττα από τον Βίκτορ Πασάντιν ο οποίος έδειξε ανώτερος και πιο συγκεντρωμένος στα σημεία και επικράτησε με 8-2. Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και πέρασε σε αντεπίθεση στο παιχνίδι ήταν... αργά καθώς απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει κάτι παραπάνω και να αποκλειστεί.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Κουγιουμτζίδης είχε πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά από τεράστια νίκη με ανατροπή επί του Αζέρου Μπαϊράμοβ στον αγώνα της 5ης θέσης των 74κ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που είχε διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Τυπικά ο Έλληνας πρωταθλητής διατηρεί ελπίδες να βρεθεί στα ρεπεσάζ για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, ωστόσο ο Πασάντιν δεν είναι από τα κορυφαία ονόματα της κατηγορίας και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει ως τον τελικό για να "τραβήξει" μαζί του στη συνέχεια του τουρνουά τον Κουγιουμτζίδη.