Μια χειρονομία και ένα άγγιγμα στο κράνος του τερματοφύλακα ήταν αρκετά για να «ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα στην ομάδα των Ολλανδών και των Γερμανών κατά τη διάρκεια του τελικού χόκεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Παραμονές του τελικού, σε δηλώσεις του ο τερματοφύλακας των Γερμανών, Ζαν Ντάνεμπεργκ, αναφέρει ότι οι Ολλανδοί φοβούνται την ομάδα του, και τη θεωρεί φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Μετά από ένα αμυντικό ματς με λίγες προσπάθειες και το σκορ 1-1 της κανονικής διάρκειας, το βάρος πέφτει πάνω στον Ντάνεμπεργκ, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί την εστία του κατά τη διαδικασία των πέναλτι.

netherlands-germany


Οι Ολλανδοί εκτελούν καλά και εν τέλει κερδίζουν το χρυσό στο χόκεϊ με σκορ 3-1. Τότε ο Ντούκο Τέλχενκαμπ πηγαίνει στον γονατισμένο Ντάνεμπεργκ και του κάνει χειρονομία να μη μιλάει, ενώ τον χτυπάει ελαφρώς στο κράνος του.

netherlands-germany2


Και μπορεί ο Γερμανός κίπερ να το πήρε χαλαρά, ψιλογελώντας, ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και με τους συμπαίκτες του, που έτρεξαν να υπερασπιστούν την τιμή του, με τον Νίκλας Βέλεν συγκεκριμένα να ζητάει τα ρέστα από τον Τέλχενκαμπ.



Στη μέση μπήκαν οι ψυχραιμότεροι για να κατευνάσουν τα πνεύματα, και τελικά έλυσαν τις διαφορές τους.