Η Team USA αν και είδε την Σερβία να τη σοκάρει και να βρίσκεται μια... ανάσα από έναν ιστορικό θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέρασε στην αντεπίθεση και με φοβερή ανατροπή με "λάμψη" αστέρων πήρε δύσκολη και αγχωτική νίκη, η οποία την έστειλε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά, εκεί όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία.

Οι εξαιρετικοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν κερδίσει για τα... καλά τις εντυπώσεις, μόνο ευχαριστημένοι δεν έμειναν από τον τρόπο που τους αντιμετώπισαν οι διαιητητές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ενδεικτικό είναι ότι πέρα από τα παράπονα που εξέφρασε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο Σλέτισλαβ Πέσιτς, δηλώσεις με αιχμές για τη διαιτησία έκανε μέχρι και ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς!

Οι... αιχμές του προέδρου της Σερβίας για τη διαιτησία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πήρε τη... σκυτάλη μετά τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Σλέτισλαβ Πέσιτς και μέσω των επίσημων λογαριασμών του στα social media θέλησε να πάρει και αυτός θέση για τη διαιτησία που είχε η... παρέα του Νίκολα Γιόκιτς στη "μάχη" με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Σε ποια χώρα αυτό δεν είναι βήματα; ΥΓ.: Την επόμενη φορά σας παρακαλούμε να μας πείτε ποιους δεν επιτρέπεται να κερδίσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά στη λεζάντα ενός βίντεο που ανέβασε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς που δείχνει μια φάση που σκόραραν οι Αμερικανοί!


"Είμαι θυμωμένος επειδή δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές", δήλωσε ο Πέσιτς

Ο προπονητής της Σερβίας, Σλέτισλαβ Πέσιτς, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη σπουδαία προσπάθεια των παικτών του, εξέφρασε τον θυμό του για το ότι όπως υποστήριξε, οι διαιτητές δεν τους σεβάστηκαν όχι ως μπασκετικό έθνος αλλά σαν ομάδα. Παράλληλα, σημείωσε ότι έγιναν περίεργα πράγματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τις βολές που εκτέλεσαν οι Γιόκιτς και Μπογκντάνοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι δηλώσεις του Πέσιτς:

"Είμαι θυμωμένος επειδή δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές. Στη Σερβία έχουμε μία φράση που λέει ότι όποιος χάσει έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένος. Είμαι θυμωμένος επειδή οι διαιτητές δεν μας σεβάστηκαν.

Πρέπει να το πω αυτό, επειδή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου (σ.σ. Γιόκιτς) σούταρε 4 βολές σε 37 λεπτά συμμετοχής. Επειδή ο καλύτερος σκόρερ μας (σ.σ. Μπογκντάνοβιτς) σούταρε μία βολή σε 32 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι έγιναν περίεργα πράγματα. Δεν μειώνω τη νίκη των Αμερικανών, τους εύχομαι καλή τύχη, αλλά σήμερα έγιναν περίεργα πράγματα.

Είμαι ήρεμος. Είμαι περήφανος, αλλά και απογοητευμένος. Δεν μας σεβάστηκαν, όχι σαν μπασκετικό έθνος, αλλά ως ομάδα. Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι αν μείνουν ήσυχοι, αν παλέψουν και δεν μιλήσουν, τότε οι διαιτητές θα τους ανταμείψουν. Δεν το είχαμε αυτό απόψε. Έτσι τελείωσε ένα υπέροχο παιχνίδι".

Μπογκντάνοβιτς: "Εμείς δεν είχαμε βοήθεια όταν μας κρατούσαν με δυο χέρια"

Από την πλευρά του ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς τοποθετήθηκε για το θέμα των διαιτητών αναφέροντας πως αν και οι Σέρβοι προσπάθησαν να τους μιλήσουν, εκείνοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να τους απαντήσουν, σχολίασε ότι η Team USA δεν χρειαζόταν αυτού του είδους βοήθεια εναντίον της ομάδας του, ενώ επισήμανε ότι όταν οι Αμερικανοί επί της ουσίας τους κρατούσαν με δυο χέρια, δεν είχαν... βοήθεια.

Οι δηλώσεις του Μπογκντάνοβιτς:

"Προσπαθήσαμε να τους μιλήσουμε, εκείνοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να μας απαντήσουν. Απλά έφευγαν μακριά. Αλλά είναι εντάξει. Η Team USA δεν χρειάζεται αυτού του είδους τη βοήθεια εναντίον μας. Εμείς δεν είχαμε αυτή τη βοήθεια όταν εκείνοι μας κρατούσαν με δύο χέρια.

Αν και θα μπορούσαν να έχουν σφυρίξει διαφορετικά, δεν είμαι ο τύπος που θα μιλήσει για τη διαιτησία και ήθελα να κερδίσουμε και εναντίον τους".