Απίστευτες ημέρες ζουν στη Μποτσουάνα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο του Λετσίλε Τεμπόγκο στα 200μ. που ανάγκασε τον πρόεδρο της χώρας να κηρύξει επίσημη αργία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επίσημη αργία στη Μποτσουάνα λόγω χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μπορεί να μην έχει πολλές επιτυχίες ανά τα χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Μποτσουάνα, αλλά το τελευταίο διήμερο μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και ονειρικό για τη χώρα της Αφρικής. Την αρχή την έκανε ο Τεμπόγκο στα 200μ. και τη συνέχεια έδωσε η ομάδα 4Χ400.

Πιο συγκεκριμένο, ο αθλητής των 200μ. κατάφερε να κερδίσει τους αντιπάλους του στον τελικό και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Παρισιού. Ένα επίτευμα που έκανε τον πρόεδρο της χώρας να προβεί σε συγκλονιστικές κινήσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aqchj3ecdt)
Ο Μογκουέτσι Μασίσι αποφάσισε να κηρύξει την Παρασκευή 9 Αυγούστου ως επίσημη αργία, τιμής ένεκεν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Τεμπόγκο που άφησε πίσω του τους Μπέντναρεκ και Λάιλς για τ' άλλα δύο μετάλλια.



Η Μποτσουάνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση απ' ότι φαίνεται καθώς είναι και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 4Χ400 των ανδρών μιας και προκρίθηκαν στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο των ημιτελικών.