Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την παγκόσμια υπεροχή του, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εξαιρετική επίδοση του αθλητή από τα Γρεβενά έδωσε χαρά και υπερηφάνεια στους Έλληνες, καθώς συνεχίζει να γράφει ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ωστόσο, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Τεντόγλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις τελευταίες αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics), ειδικά όσον αφορά το μέλλον ορισμένων αθλημάτων, μεταξύ των οποίων και το άλμα εις μήκος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ένας Βρετανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Τεντόγλου αν έχει κάποια ενημέρωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία σχετικά με τη βαλβίδα, ζήτημα για το οποίο ο Έλληνας πρωταθλητής είχε εκφραστεί στο παρελθόν αρνητικά. «Θα ήθελα να παραμείνουν όλα ίδια. Δεν έχω ενημέρωση. Δεν μας λένε ποτέ τίποτα. Προωθούν τα δρομικά αγωνίσματα. Αγνοούν εντελώς τα άλματα και τις ρίψεις», απάντησε με σαφήνεια ο Τεντόγλου.

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Ήδη υπάρχουν πολλές αλλαγές που κάνουν το αγώνισμα εντελώς διαφορετικό με αυτό που ήταν. Για παράδειγμα δεν έχω την επιλογή να χρησιμοποιήσω τα παπούτσια με τα οποία θέλω να κάνω τα άλματά μου. Τα οποία είναι τα παπούτσια για σπριντ. Το 90% του άλματος εις μήκος είναι τρέξιμο και δεν έχω την επιλογή να φορέσω τα παπούτσια που θέλω, τα οποία μπορούν να τα φορέσουν οι αθλητές των 100 και των 200 μέτρων».

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε: «Δεν μας ενημερώνουν. Πιστεύω ότι μπορεί να πάμε σε μία διοργάνωση και να μας πουν αλλάξαμε τη βαλβίδα, είναι διαφορετική τώρα. Τι να πω; Θα δούμε».