Οι εμφανίσεις του Ματίας Λεσόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν όπως φάνηκε. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR - που προέρχεται από εξαιρετική χρονιά - "τράβηξε" τα βλέμματα των Νιου Γιορκ Νικς που σκέφτηκαν να κάνουν την πρόταση τους. 

Ενδιαφέρον από το NBA και τους Νικς για τον Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού AKTOR

Ένας από τους παίκτες που "κουβάλησαν" την προηγούμενη χρονιά τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον έφεραν στην κατάκτηση τόσο της Basket League όσο και της Euroleague ήταν ο Ματίας Λεσόρ, που εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του με την κλήση του στην Εθνική Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο σέντερ των "τρικολόρ" μπορεί να ξεκίνησε στις επιλογές πίσω από τον Ρούντι Γκομπέρ, αλλά λίγο το ντεφορμάρισμα του, λίγο και ο τραυματισμός του έφεραν τον Λεσόρ σε θέση... βολής. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω με 7.6 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aofay7erpt)
Το πολύ καλό Ολυμπιακό τουρνουά που κάνει ο παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR φαίνεται πως έγινε αντιληπτό και από ομάδες του NBA. Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοσιογράφο των Νικς, Ίαν Μπέγκλεϊ η ομάδα της Νέας Υόρκης μίλησε μαζί του για πιθανή μεταγραφή.

"Ο Ματίας Λεσόρ είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας που θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ για το χρυσό μετάλλιο το Σάββατο 10/8. Οι Νικς έχουν τα δικαιώματα του Λεσόρ, ως μέρος της ανταλλαγής που έγινε τη βραδιά του 2020 NBA Draft.

Μήπως οι Νικς σκέφτηκαν τον Λεσόρ καθώς αναζητούσαν ενίσχυση για τη θέση των ψηλών νωρίτερα στην offseason; Ναι, το έκαναν. Η Νέα Υόρκη εξέτασε το ενδεχόμενο να υπογράψουν τον Λεσόρ, αλλά δεν κατάφερε να βρουν πρόσφορο έδαφος. Οι Νικς εξακολουθούν να έχουν μία κενή θέση στο ρόστερ των 15 παικτών τους."

Προς ώρας δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για την περίπτωση του Ματίας Λεσόρ, αλλά είναι δεδομένο πως από τη μία ο Εργκίν Αταμάν δε θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει τον παίκτη και από την άλλη πως ο Γάλλος σέντερ βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και τον προσεγγίζουν ομάδες.