Τον τίτλο του φαβορί και με το παραπάνω επιβεβαίωσαν οι Αμερικανίδες στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Αντίπαλος τους ήταν η Αυστραλία, η οποία σε κανένα κομμάτι του αγώνα δε μπόρεσε να τις πλησιάσει και ηττήθηκε τελικά με 85-64.

Συνεχίζουν το σερί τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι ΗΠΑ που προκρίθηκαν στον τελικό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις Αμερικάνες να παίρνουν μία διαφορά της τάξεως των 10 πόντων (14-4) στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά η Αυστραλία επέστρεψε και με επιμέρους σκορ 6-12 μείωσε στους 4 (20-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ένα γρήγορα σερί 12-0 όμως για τις ΗΠΑ έστειλε τη διαφορά κατευθείαν στο +16 (32-16) και έκαναν πιο εύκολο το έργο τους για τη συνέχεια του αγώνα. Η χώρα της Ωκεανίας προσπάθησε να μπει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού αλλά το +18 (45-27) του πρώτου ημιχρόνου δεν της άφησε πολλές πιθανότητες.

Το... πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τις Αμερικανίδες να... εκτοξεύουν τη διαφορά στο +27 (63-36) τρία λεπτά περίπου πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, δείχνοντας την ανωτερότητα τους και τη θέληση τους να βρεθούν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό με τη διαφορά να φτάνει και στο στρογγυλό νούμερο των 30 πόντων (73-43). Το μόνο που κατάφεραν οι Αυστραλές είναι να μειώσουν και να κλείσουν το παιχνίδι στο -21 (85-64), ανεβάζοντας κάπως την ψυχολογία τους ενόψει του μικρού τελικού.

Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Μπρεάνα Στιούαρτ που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από τη πλευρά των "καγκουρό" τρεις παίκτριες ήταν διψήφιες, αλλά σε καμία περίπτωση δε βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη.