Θα ήταν δύσκολο να υποτεθεί ότι οι διεθνείς της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για το παιχνίδι με την Αυστραλία το απόγευμα της Παρασκευής 9 Αυγούστου, δεν σκέφτονταν πως εκείνη την ώρα, κανονικά, θα έπρεπε να έχει τελειώσει το γλέντι της πρόκρισης στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και να έχει αρχίσει η πνευματική προετοιμασία για την αναμέτρηση που είναι η προτελευταία του προγράμματος αυτής της διοργάνωσης, πίσω, δηλαδή, μόνο από το μπάσκετ Γυναικών. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39rdue1u4r5)
Από τις 17:00 θα μπορούσαν να πανηγυρίζουν, όπως έκαναν οι Σέρβοι, που κονιορτοποίησαν 10-6 τους Αμερικανούς στον ημιτελικό. Αν η Εθνική περνούσε τους "όρλοβι", το πιθανότερο είναι ότι θα έπαιζε στο παιχνίδι του χρυσού μεταλλίου. Όμως, δεν γίνεται να τσιγκλάται το θυμικό των παικτών. Οι διεθνείς είναι σπουδαίοι και για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την Αυστραλία, την οποία νίκησαν με σκορ 15-9 και πλέον θα παίξει με την Ισπανία στις 11 Αυγούστου (10:00) το παιχνίδι για την πέμπτη θέση της κατάταξης. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το παράσημο των έξι

Οι διεθνείς υπήρξαν με τους εαυτούς τους γενναιόδωροι κι ας μην μπορούσαν να χαμογελάσουν. Η τουλάχιστον έκτη θέση σε ένα επικερδές τουρνουά σημαίνει ότι έξι πολίστες αυτής της ομάδας είναι πια ολυμπιονίκες. Μπορεί να μην παίρνουν προνόμια, αλλά ο χαρακτηρισμός προσδίδει αξία στην προσπάθεια. Είναι ανεκτίμητος και θα τους συνοδεύει σε όλη τη ζωή τους. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3bj9i9tqm3t)
Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, που έπαιξε όλο το παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης Καλογερόπουλος, ο Νίκος Γκίλλας, ο Νίκος Παπανικολάου, ο Κώστας Κάκαρης, που πέτυχε τέσσερα γκολ, και ο Δημήτρης Νικολαΐδης, παιδιά που ενσωματώθηκαν στην Εθνική και μοιάζουν από πάντα σαρξ εκ σαρκός, κουβαλούν, πλέον, ως παράσημο αυτόν τον χαρακτηρισμό και ας μη γυρίσουν με βαρύτερα μπαγκάζια στην Αθήνα. 

Η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε, με την τρίτη περίοδο και το επιμέρους 5-3 να γίνεται καθοριστικό για τη νίκη. 

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 4, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος. 

Αυστραλία: Πόρτερ, Λάμπι 2, Μαξίμοβιτς 1, Νέγκους, Πάουερ 2, Λάχλαν Έντουαρντς, Παβιλάρντ 1, Μέρσεπ 1, Μπάιρνς 2, Μπερεχούλακ, Πουτ, Μπλέικ Έντουαρντς, Χέτζες.