Υπό τους ήχους της μουσικής των "Χαρταετών", η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου έμειναν αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία τους στο τεχνικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και πολύ δύσκολα θα καλυφθεί το χάντικαπ. 

Επιπλέον πίεση τις Ελληνίδες γέμισε το εκπληκτικό πρόγραμμα της Άννας Μαρίας και της Ειρήνης Αλεξανδρή, λίγο πριν τις ίδιες, σχεδόν αψεγάδιαστο, το οποίο βαθμολογήθηκε με 267.2533 και τις έστειλε στην πρώτη θέση του τεχνικού προγράμματος, πάνω από την Ιαπωνία. Οι αδελφές Αλεκσίγια, από τη μεριά τους, έκαναν 260.4600 και πέρασαν δεύτερες. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το μπέρδεμα και ο συγχρονισμός


Οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου ξεκίνησαν όμορφα, με δύο κομψά ροντάτ, όμως περίπου στη μέση του προγράμματος παρατηρήθηκαν μικρά λάθη στο συγχρονισμό, τα οποία κόστισαν στη βαθμολογία. Τα πόδια προσπάθησαν να συνταιριάξουν, ωστόσο αυτό δεν συνέβη απολύτως και έτσι έχασαν βαθμούς με αυτόν τον τρόπο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3blll0uqxll)
Η βαθμολογία τους, σε ένα πρόγραμμα με υψηλό δείκτη δυσκολίας, ήταν 210.9384, με ένα βαθμό βάσης. Αυτό τις έφερε συνολικά στην όγδοη θέση, απο τις συνολικά 11 έως εκείνη τη στιγμή συμμετέχουσες και με έξι προγράμματα να απομένουν. 

Η Πλατανιώτη είπε ότι μπερδεύτηκε στην πρώτη άσκηση και φάνηκε να τα βάζει με τον εαυτό της. Ωστόσο, βιαζόταν να δει το λάθος της τέταρτης άσκησης, που έφερε το βαθμό βάσης. Η ελληνική ομάδα θα εξέταζε αν επρόκειτο να υποβάλει ένσταση.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3blof792za1)
Εν τέλει, αφού ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα, τα κορίτσια του ντουέτου ήταν 13α. Το πρόγραμμα των Κινέζων Γουάνγκ, της Λιούγι και της Κιάνγι, λίγο έλειψε να... γκρεμίσει το εθνικό κέντρο υγρού στίβου. Η συνολική βαθμολογία τους, 276.7867, τις έφερε σχεδόν 10 βαθμούς πάνω από τις δεύτερες Αλεξανδρή και πρέπει να... κατέβουν στο τεχνικό για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο.